Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLAN OUTLET CENTER SCHIEDAM WORDT AANGEPAST

HoogstraatSCHIEDAM- Er wordt door de Stichting SHOP (Schiedamsch Historisch Outlet Platform) gesleuteld aan de formule voor het  outlet center op de Hoogstraat. De stichting  is op dit moment bezig om na te gaan of een outlet met brandstores (alles van één merk) en  ketens tot de mogelijkheden behoort.

Wethouder Marcel  Houtkamp (D66) wil niet zeggen dat de strategie door SHOP daardoor is bijgesteld. “Maar al werkende weg  kom je soms tot de conclusie dat je meer sporen moet bewandelen”, aldus Houtkamp.

Begin dit jaar werd de vestiging van een outlet center met zo’n dertig winkels nog gepresenteerd als een oplossing voor het leegstandsprobleem waarmee de Schiedamse binnenstad al jaren kampt.

De plannen voor het outlet center op de Hoogstraat hoeven niet te rekenen op instemming van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). Volgens de IVBN doen Provincies en gemeenten er goed aan te kiezen voor een sterke profilering van de binnenstad, gebaseerd op de onderscheidende, karakteristieke eigenschappen van de gemeente.

Houtkamp wil juist daarmee de snel groeiende leegstand bij de Nieuwe Passage aanpakken. De wethouder bekijkt of in de Nieuwe Passage een ander, meer onderscheidend assortiment  zou kunnen worden gevestigd.

En tenslotte is men doende om franchiseformules te zoeken die met  name speciaalzaken zou kunnen vullen en dat alles om de winkelleegstand in de binnenstad  terug te brengen.

Houtkamp benadrukt dat in geen van alle plannen de gemeente financierder wordt. De gemeente Schiedam zou alleen actief zijn in voorwaardenscheppende zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *