WATERWEG ACTUEEL

PLAN NIEUWE WOONWIJK MAASSLUIS TER INZAGE

PLAN NIEUWE WOONWIJK MAASSLUIS TER INZAGE

Het pijpencoatingbedrijf Conline is eigenaar van het terrein. De bedrijfsactiviteiten worden beëindigd waardoor het terrein kan worden herontwikkeld naar een woningbouw, werkgelegenheid en voorzieningenlocatie. De eigenaar zal zelf de ontwikkeling ter hand nemen. Viskade uit Den Haag is projectleider van de gemeente Maassluis en begeleid de hele herontwikkeling namens de gemeente.

MAASSLUIS- De plannen voor de nieuwe woonwijk  ‘De Kade’ in Maassluis liggen vanaf vandaag ter inzage op het stadhuis.  Op het huidige Conline-bedrijfsterrein aan de Adriaan van Heelstraat worden maximaal zeshonderd woningen gebouwd. Het plan gaat uit van een centrale ontsluitingsweg genaamd de ‘Handelskade’.

In de plannen wordt gestreefd naar het maken van een gemengd gebied met wonen en werken. Zo biedt SW Kade straks ook ruimte voor honderdvijfentwintig arbeidsplaatsen (werken aan huis, lichte bedrijvigheid en voorzieningen).

De komende zes weken kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Volgens planning beslist de politiek in februari volgend jaar over het bestemmingsplan.

Webradio Torpedo

december 7th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *