WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PLAN COFFEESHOP RUBENSPLEIN SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Er ligt een vergunningaanvraag voor het vestigen van een coffeeshop op het Rubensplein in Schiedam-West. Het betreft een omgevingsvergunning voor de locatie Rubensplein 4 G. Vanuit de omgeving wordt verontrust gereageerd. Een buurtbewoonster meldt in een tweet: “Schiedam-West heeft helaas al drugsoverlast en er is een school binnen 200m loopafstand. Dit kan toch niet goedgekeurd worden, hoop ik.’

Eind januari gaf de gemeente Schiedam aan dat er ruimte is voor het vergunnen van één coffeeshop: een openlijk verkooppunt van cannabis. De aanvragen zouden stuk voor stuk worden behandeld op basis van binnenkomst. De uiteindelijke vergunning heeft een geldigheidsduur van maximaal vijf jaar.

Het beoogde pand op het Rubensplein is in januari verlaten door het WijkondersteuningsTeam (WOT).
De vergunningaanvraag voor de coffeeshop ligt de komende weken ter inzage bij het omgevingsloket, Stadserf 1. Langskomen om de papieren in te zien kan alleen op afspraak.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “PLAN COFFEESHOP RUBENSPLEIN SCHIEDAM-WEST

 1. Wat een ongeschikte plek om een coffeeshop. De school zit helaas op 250 m maar wij als kinderdagverblijf zitten er op 150m vandaan. Dit lijkt me zeer onwenselijk en ook uiterst raar om daar een coffeshop te vestige . Hopelijk ziet de gemeente dat zelf ook in

 2. Rubensplein 4G is vlak naast mijn eigen woning dus ik ben hier niet echt positief over. Ook heb ik soms al overlast van de jeugd die voor de avondwinkel hangt vlak naast de La Venezia….
  Coffeshops kunnen naast relaxte mensen sowieso ook de meer ongure mafiakant aantrekken en dat lijkt me ook geen buurtverrijking.
  Met dit schitterloze idee is de rust waarschijnlijk voor goed verstoord, laat staan de rotzooi etcetera die voor de coffeeshop op straat zal belanden…
  Als je kinderen van de nabijgelegen basisschool vroegtijdig aan de weed wilt hebben moet je dit idee vooral doorvoeren.
  Gr.

 3. Niet toestaan! Wij hebben in de Jan Steenstraat/
  Hoek Vlaardingerdijk, in het verleden een coffeeshop gehad en dit gaf alleen maar overlast. Brommertjes af en aan, hard praten onder aan je raam, zitten/ staan op de portiektrap, spugen, afval, echt overlast dus. Men kan al terecht op de Hoogstraat, de Parkweg en in de Gorzen! Er is al een uittocht van gezinnen en verpaupering van de panden in West. Laten we het leefbaar houden met elkaar en daar past een coffeeshop niet tussen.
  Laten we het plein juist aantrekkelijk maken, groenonderhoud, bloemen bakken, afval opruimen, la Venetia, de fietsenhandelaar de bloemist zijn een aanwinst naast de viskraam en Engering.
  Geen Coffeeshop in onze buurt!!!!

 4. Ik ben het hier zeker niet mee eens!De west wijk is al flink achteruit gegaan met hang lui,overlast enz.Bij de avondwinkel op het plein hangt s’avonds al genoeg jonge lui rond wat ook voor overlast zorgt. Hier nog een coffeeshop bij plaatsen maakt het alleen maar erger.Ik zou me niet meer als vrouw alleen zijnde veilig voelen.

 5. Ik vind dat het beter is als er een coffieshop is want dat gedeal nog maals zorgt voor nog meer criminaliteit
  Een nette coffieshop dat hangjongeren verbiedt zal beter zijn en tijden van 10 tot 10
  Een beveiliger neer zetten voor de ID en het gaat goed komen

 6. Ik was er eerst ook tegen …
  Maar ik heb letterlijk mensen op de rubensplein zien dealen en het ging om weed ????
  Dus het lijkt mij dan indd ook beter als het gewoon via een gedoogd beleid gaat
  Veel veiliger en minder gedeal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *