Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PIXEL UNIE LANCEERT ONLINE LEERPLATFORM

SCHIEDAM- Pixel Unie lanceert een nieuwe website, een nieuw online leerplatform en een online community. De tijd is gekomen om het aan de wereld te vertellen Met een online Photoshop cursus voor beginners, gemaakt door de Schiedamse Photoshop kunstenaar Roy Korpel, helpt Pixel Unie iedereen te ‘Photoshoppen als een baas!’

De Photoshop cursus is slechts het startpunt voor Pixel Unie. De droom is om uit te groeien tot een groot Nederlands creatief platform waar je leert foto bewerken, digitaal tekenen, zakelijk tekenen en waar je inspiratie opdoet en/of een ander in zijn creativiteit verder helpt. Met creatieve visuele content zoals mooie blogs, rijke video’s en webinars helpt Pixel Unie iedereen om zijn creatieve vermogen te (her)ontdekken.

Het werk is nooit af, maar de fundering van Pixel Unie staat als een huis.

Roy Korpel werkt sinds 2005 met Photoshop en is ondertussen een begrip in de Photoshop wereld. Hij staat bekend om zijn indrukwekkende fotobewerkingen. Met zijn serie ‘100 jaar verlaten Nederland‘ heeft hij meerdere malen de Nederlandse media gehaald en zijn de YouTube video’s meer dan een miljoen keer bekeken.

Ooit begonnen met het bewerken van foto’s voor bedrijven tot het tekenen van zakelijke infographics,
het heeft Roy Korpel geen windeieren gelegd. Want wie nu een Photoshop expert zoekt of een illustratie op maat nodig heeft, komt al snel in aanraking met Roy Korpel. Ook zie je zijn illustraties wekelijks op TV in het programma Eigen huis en tuin op [zender].

Hoe leuk en tof het ook is om elk weekend het tekenwerk terug te zien op TV, er is bij hem behoefte aan verandering. Behoefte om zijn kennis te delen met anderen en mensen te inspireren om hun ongekende creativiteit te (her)ontdekken.

Dit gevoel is in 2019 omgezet in een daad en vormde de fundering van Pixel Unie. Het bouwen van Pixel Unie heeft een jaar geduurd met als start resultaat mooie blogs, een gratis toegankelijk forum, YouTube video’s, iedere maand een wedstrijd en een complete Photoshop cursus voor iedereen die het onder de knie wil krijgen.

Een pixel is een digitaal vierkant blokje en laat slechts één kleur zien. Dit is alles wat een enkele pixel doet. Het stelt op zichzelf niets voor. Maar samen in een grote groep creëert het de mooiste afbeeldingen.

De letterlijke vertaling van unie is vereniging of verbond. En dat is wat we doen binnen de Pixel Unie: we verenigen onszelf. We sluiten een verbond waarin we jou digitaal verder helpen zoeken naar jouw creativiteit.

De Pixel Unie Community is de omgeving waar de creatieve geesten samenkomen. Hier kunnen leden hun vragen stellen of meedoen aan de maandelijkse wedstrijd. Dit is kern ook de essentie van Pixel Unie: het verbinden van mensen met een passie voor fotobewerking en/of Photoshop. De community is toegankelijk voor de leden van Pixel Unie. Het lidmaatschap kent twee varianten: een betaald lidmaatschap waarbij je toegang krijgt tot de community én de volledige online cursus Photoshop voor beginners en een gratis lidmaatschap waarbij je toegang krijgt tot de community en de eerste drie modules van de online cursus.

Wij zijn er klaar voor! Een toekomst als Nederlands creatief portaal waar je terecht kunt om meer te leren over tekenen, fotobewerken en je creatieve vermogen een boost geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *