RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PINNEN 750 JAAR VLAARDINGEN UITGEDEELD IN GEMEENTERAAD

VLAARDINGEN- Ridder Cor Huis in ’t Veld (steunraadslid voor Beter voor Vlaardingen) heeft gisteravond, aan het begin van de raadsvergadering, alle lokale politici en bestuurders een speldje aangeboden in het kader van 750 jaar stadsrechten. Het eerste exemplaar was voor burgemeester Bert Wijbenga (VVD). De versierselen zijn vervaardigd door Vlaardinger Eric Hulsman.

In Museum Vlaardingen, aan de Westhavenkade, zijn sinds een week ook de Pin Vlaardingen 750 te koop in zilver voor 45 euro, in brons voor 25 euro. Ook de vlag is te koop bij het museum voor 750 euro centen.

Het officiële hoogtepunt van de viering van 750 jaar stadsrechten Vlaardingen ligt bij de jubileumviering op 14 mei. De gemeente nodigt gasten van binnen en buiten Vlaardingen uit om de 750ste stadsverjaardag met mee te vieren. De gasten worden die zondagmiddag verwelkomd in de Grote Kerk. Ze zijn vervolgens op de Markt getuige van het feestelijk onthalen van de stadsrechtenstoet van middeleeuwers en hedendaagse Vlaardingers en van het verkondigen van de stadsrechten door de burgemeester. Hierna worden zij getrakteerd op een spectaculaire jubileumviering in de Grote Kerk.
De Stichting Vlaardingen 750 werkt met veel stadsgenoten aan het brede stadsprogramma voor Vlaardingen 750. De kick-off van het jubileumjaar was tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op het Winterterras.

1 reactie op “PINNEN 750 JAAR VLAARDINGEN UITGEDEELD IN GEMEENTERAAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.