Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PICNIC ALSNOG IN GELIJK IN ZAAK MAX VERSTAPPEN

AMSTERDAM– Het gerechtshof in Amsterdam heeft Picnic in het gelijk gesteld in het hoger beroep in de rechtszaak die Max Verstappen tegen de online supermarkt had aangespannen. Eerder werd Picnic veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 150.000 euro; die is nu van de baan.

Het hof stelt in het ‘Picnic-arrest’ vast dat het filmpje overduidelijk een parodie is en daarom geen schending is van het portretrecht van Verstappen. Een grapje moet kunnen, is de strekking van het arrest. De vrijheid van meningsuiting gaat voor het belang van Verstappen om zich tegen dit soort parodiërende filmpjes te verzetten. Ook is niet aangetoond dat hij schade heeft geleden.

Michiel Muller, een van de oprichters van Picnic, is tevreden met het Picnic-arrest. Picnic was vorig jaar in hoger beroep gegaan omdat het bedrijf het niet eens was met het vonnis in deze zaak. “We zijn heel blij dat het hof het met ons eens is. Het was als grap bedoeld en gelukkig ziet de hoogste rechter dat nu ook zo”.

Picnic organiseerde in voorbereiding op het hoger beroep een pleitwedstrijd onder de beste rechtenstudenten van Nederlandse universiteiten. Daarin werd al gauw duidelijk dat in de huidige tijd met sociale media een grappige inhaker geen kwaad kan. Michiel Muller: “We blijven net als alle studenten die ons in deze zaak geholpen hebben fan van Max Verstappen en we hopen dat zijn auto net zo efficiënt zal gaan rijden als onze elektrische bezorgwagens, dan heeft hij vast een mooi seizoen.”

Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic bezorgradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de producten daarnaast de laagste prijs hebben. Picnic neemt ook retourzendingen van Wehkamp en DHL mee, haalt lege batterijen op en bezorgt Nespresso-capsules.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel, en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Later is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *