Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PIANISTE KLÁRA WÜRTZ IN WESTVEST90-KERK SCHIEDAM

|

SCHIEDAM- Pianiste Klára Würtz verzorgt vrijdagavond 13 maart 2020 een optreden in de Westvest90-kerk in Schiedam. De in Hongarije geboren en in Nederland woonachtige pianiste speelt werken van Mozart, Chopin en Schumann. In 2016 was zij al eerder te gast in de Schiedamse concertserie. Ook heeft Würtz in de Westvest90-kerk een aantal van haar succesvolle cd’s opgenomen.

Klára Würtz opent de avond in Weense stijl met de Sonate in F KV 332 van Mozart. Van Chopin speelt zij onder meer Barcarolle in Fis opus 60. “Het wiegende karakter van deze muziek roept bij mij altijd impressionistische beelden op van een gondelvaart in Venetië. Voor mij is het één van de mooiste werken die Chopin heeft geschreven.” Het concert wordt afgesloten met de Fantasie in C opus 17 van Robert Schumann. “Het eerste deel is een uitbarsting van zijn ongebreidelde fantasie en passie, het tweede deel een heldhaftige mars ter ere van Beethoven, het derde deel staat voor indrukken uit een andere wereld en de noten op de laatste bladzijde verklanken een ontroerend vaarwel. Elke keer weer word ik
meegesleept door de diep menselijke emoties die in dit werk tot uitdrukking worden gebracht.”

Hoewel Klára Würtz een uitgebreid repertoire heeft, richt zij haar focus vooral op het klassieke en romantische repertoire. Ze maakte in de loop der jaren meer dan veertig cd’s. Haar opname van de complete pianosonates van Mozart werd zeer lovend ontvangen. De befaamde muziekcriticus Harris Goldsmith schreef in International Record Review: “Sensationeel! Würtz’ pianistische finesse, haar neiging om de zinnen te laten ademen en ‘zingen’, haar uitstekende en delicate evenwicht, en bovenal, haar neiging om de muziek voor zichzelf te laten spreken, vertegenwoordigen een Mozart-traditie op zijn best.”

Pianiste Klára Würtz
Vrijdag 13 maart 2020, aanvang 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl en 06-29 354 520. Voorafgaand aan het concert zijn
er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *