Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PIANIST CAMIEL BOOMSMA OPENT NIEUW SEIZOEN WESTVEST90-KERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De organisatie van de Westvest90-concerten in Schiedam is er in geslaagd om pianist Camiel Boomsma vast te leggen voor het openingsconcert van het nieuwe seizoen op vrijdag 17 september 2021. Het programma heet The Art of Nuance en de pianist zelf noemt het ‘een genuanceerde dialoog tussen meesterwerken van verschillende componisten’. Het gaat van een donkere en nerveuze Brahms naar een lichtere en romantische Mendelssohn en van het heldere licht van Debussy naar de magie van Chopin om af te sluiten met één van de laatste sonates van Franz Schubert. Ook staan er werken van Gerhard Hamm en Arvo Pärt op het programma.

“Van Brahms speel ik de Ballade Op. 10 No. 4, mijn favoriete werk van hem”, zegt de pianist. “Het is als het ware een meditatie. Zijn muziek heeft altijd iets doorwrochts, een bepaalde zwaarte is altijd aanwezig.” Van Chopin speelt hij een drietal nocturnes. “Chopin is een bron die nooit opdroogt. Alles wat hij schreef is goed: onvoorstelbaar. Nagenoeg alle andere grote componisten schreven ook weleens een minder werk: Chopin niet. Alles in zijn muziek klinkt alsof het zo moet zijn. Dat is de magie van Chopin.”

Camiel Boomsma wordt internationaal door pers en publiek geprezen om zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke touché. ‘Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel’, schreef de Volkskrant. Het Franse ResMusica noemt hem ‘de dichter van de piano’. Boomsma speelde in nagenoeg alle grote zalen van Nederland en ook op talrijke prestigieuze internationale podia. In 2017 maakte hij een solorecital-tournee door China. Het ‘corona-reces’ greep hij aan om brieven te schrijven aan door hem bewonderde componisten. De brieven verschenen als podcast onder de titel Brieven aan de meesters en dit najaar worden ze ook
in boekvorm uitgebracht.

Pianist Camiel Boomsma | The Art of Nuance
Vrijdag 17 september 2021 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *