Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE VOOR HEEMTUIN VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Een groep Vlaardingers is een online petitie gestart voor de Heemtuin in de Westwijk. De initiatiefnemers roepen op om de vermeende achteruitgang van het groen in de Heemtuin bij het Marnixplantsoen een halt toe te roepen, te beginnen bij het openhouden en deskundig laten verzorgen van de tuin.

De handtekeningenactie is opgezet door Stichting Boombehoud Vlaardingen, Team Klavertje Vier, Heemtuinbezoekers, scholen, kinderopvang, BSO en medestanders.

Volgens de organisaties is de Heemtuin van groot belang voor de biodiversiteit. De tuin wordt veel bezocht door mensen die genieten van de inheemse flora en fauna. De organisaties stellen: ‘Behalve voor het ecologische belang speelt de Heemtuin een belangrijke rol voor de natuurbeleving van jonge kinderen. Drie keer per week is er kinderopvang van Un1ek, daarnaast zijn er in vakanties lessen voor de BSO. Ook zijn er regelmatig groepen van scholen voor een natuurles.’

Teken kan HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “PETITIE VOOR HEEMTUIN VLAARDINGEN-WEST

 1. L.S.
  graag wil ik u mijn mening geven over “onze Heemtuin”!!! Wij, mijn man en ik wonen al 19 jaar met heel veel plezier en met 66 anderen in het appartementen complex Tuinzicht met uitzicht op die mooie tuin. Wij hebben die naam toentertijd ontvangen van de toenmalige wethouder ( ben even zijn naam kwijt ) bij de opening van ons complex.
  Het bordje staat nog altijd te pronken in onze tuinen bij een van de voordeuren.
  Wat zou het ZONDE zijn als zo’n groene plek in onze Westwijk ( die toch al niet zo hoog aangeschreven staat ) verloren gaat. Er heerst daar een serene stilte, je vindt er de mooiste bloemen, insecten, plantjes en vlinders.
  Zoals nu, de broedtijd van de reigers is in volle gang, het is een komen en gaan van deze mooie gevleugelde dieren, en de geluiden daar alleen al van maakt ons helemaal blij. De vogels die er elk jaar weer terug komen zoals de bonte specht, we kunnen ze echt niet missen!!!
  En wat betreft de op stapel zijnde nieuwbouw die hier gaat plaats vinden, en de naam gaat dragen van ‘De Heemtuinen” waar moet dit dan eigenlijk op slaan? Het wordt dus al vernoemd naar de Heemtuin, dus…..
  hoe gek kan het dan zijn als die Heemtuin er helemaal niet meer is?

  Mede door de aanleg van de Blankenburg tunnel is er al zoveel groen en bomen verloren gegaan, natuurlijk is het belangrijk dat die er komt, maar mogen wij dan a.u.b. onze Heemtuin waar we zo ontzettend van genieten niet behouden? De dierenweide is ons ook al bijna ontnomen; er lopen nog 3 particuliere schapen, thats it!! Terwijl er vroeger zoveel meer dieren liepen. Denk ook eens aan het educatieve voor onze allerkleinste.

  Wat betreft het onderhoud…….ja, ik weet het….dat kost geld, maar kunt u daar nog niet een potje voor vinden waar voor zo’n goed doel nog wat centjes voor over zijn??? Dit is een vraag die ik eigenlijk bij de gemeente moet leggen.
  Misschien dat het Fonds Vlaardingen/ Schiedam hier nog wat in kan betekenen, die steunt ook dikwijls zulk soort GOEDE doelen. Hiermee ga ik mijn betoog beëindigen en ik hoop echt van ganse harte dat wij nog jaren en jaren van ons mooie uitzicht op de Heemtuin mogen genieten!!!!
  Met vriendelijke groet,
  Fam. van Velzen uit de Frank.v.Borselenstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *