Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE TEGEN WARMTENET SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De Groenoord Belangen Groep (GBG) komt met een petitie tegen de aansluiting op het warmtenet van Eneco in Schiedam. Ondertekenaars van de petitie willen eerst betere woningisolatie en de garantie op betaalbaarheid en geen financiële risico’s.

Volgens de GBG is het warmtenet geen duurzame oplossing. Men wil geen langdurig contract met Eneco voor 30 jaar en geen lening van 15.000 per woning aangaan om aan te sluiten op het Warmtenet.
 
De gemeente wordt verzocht om af te zien van het aanleggen van het warmtenet in Schiedam en te zoeken naar een duurzame manier om van het gas los te gaan.

Tekenen kan HIER.

2 reacties op “PETITIE TEGEN WARMTENET SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Eerst stemmen op die groene gekkies die ons milieu naar den klooten willen helpen en daarna een petitie tegen hun plannen opstarten? Zijn we helemaal van de pot gerukt? Denk voortaan na voor je een stembureau binnenloopt.

  2. Geen monopolie positie door Eneco! Het van het gas los via deze methode met warmtenet zorgt er niet voor dat de uitstoot minder wordt. Geen hoge kosten welke door de gemeente worden opgelegd en een jarenlange verbintenis met Eneco. Aanpassing van de woning dmv isoleren lijkt mij de eerste noodzakelijke stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *