Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE TEGEN NIEUWBOUW VOOR VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Enkele honderden mensen hebben de online petitie getekend ‘Geen Schiedamse nieuwbouwwoningen voor vluchtelingen’. De ondertekenaars vinden dat ‘gezien de huidige woningnood en wachtlijsten onder de eigen bevolking, het opnemen van vluchtelingen in nieuwbouwwoningen ontoelaatbaar is en dat dit de doorstroming, van met name starters, negatief beïnvloed.’ En ‘dat het opnemen van vluchtelingen rechtstreeks uit vluchtelingenkampen uit derde wereldlanden onherroepelijk zal leiden tot overlast en een nog grotere onvrede onder de bevolking.’

De ondertekenaars verzoeken zowel bestaande woningbouw als nieuwbouwwoningen enkel en alleen beschikbaar te stellen voor de autochtone, en met name startende, inwoners van Schiedam.

De gemeente Schiedam grijpt onderhandelingen aan voor diverse nieuwbouwlocaties in Schiedam om afspraken te maken over de huisvesting van vluchtelingen. Dat laten burgemeester en wethouders weten in een summiere toelichting op vragen vanuit de gemeenteraad over het aan woonruimte helpen van vluchtelingen in nieuwbouwprojecten. Vorig jaar november werd al bekend dat Schiedam op langere termijn afspraken wil met partijen die nieuwbouw realiseren om een deel van de vluchtelingen te huisvesten.

Tekenen kan HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

45 reacties op “PETITIE TEGEN NIEUWBOUW VOOR VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

 1. Gemeente Schiedam wil Schiedam in een nog slechter daglicht plaatsen, wat onherroepelijk zal leiden tot een nog grotere onrust, nog hogere criminaliteit, en grotere uitstroom van huidige bewoners in Schiedam! Hoog tijd voor nieuwe verkiezingen , waarin al die linkse partijen de les moet worden gelezen over hoe om te gaan met ‘Hoe netjes achteraan te sluiten in afwachting van een woning’ zoals veel starters thuis bij hun ouders in afwachting zitten voor een eigen zelfstandig leven zoals het leven bedoeld is! Wegwezen met die lui die hier alleen maar komen halen , en niets anders dan ellende komen brengen, en hun hand ophouden om alleen maar te halen!

  Goed bezig burgervader van Schiedam (NOT)

  1. Alles is voor de gelukszoekers je word er kotsziek van die gasten hebben nog nooit wat voor ons land gedaan ja ellende, geweld etcetc onze ouderen worden uit elkaar gehaald, de jongeren moeten jaren bij hun ouders blijven wonen weg ermee dan word ons landje weer veilig uit de EU is de beste oplossing

 2. Ik heb altijd geleerd om eerst voor jezelf te zorgen, voordat je überhaupt voor een ander kan zorgen.
  Hier zie ik dat Nederland niet eens voor zijn eigen inwoners kan zorgen, maar wel wil zorgen voor vluchtelingen ?? (Die misschien niet eens vluchteling zijn, als ze het niet kunnen bewijzen met paspoort!)

  Zie ook dit:

  https://www.ad.nl/economie/dnb-waarschuwt-1-miljoen-gezinnen-hebben-te-weinig-spaargeld-om-tegenslag-op-te-vangen~adc6e095/?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20200127&utm_userid=&ctm_ctid=5b409c09fcae3975bac0179002242f73&utm_term=5b409c09fcae3975bac0179002242f73

  Schandalig gewoon !!
  Is dit mijn land ? Mijn vaderland ??

 3. Onze kinderen kunnen nog niet eens een huis krijgen, en hun krijgen de mooiste huizen. Het is schandalig. Wij Nederlanders worden gediscrimineerd.

 4. Schiedam is al jaren bezig Schiedammers weg te jagen en woon- en winkelgenot de nek om te draaien. Wordt hoog tijd dat dit bestuur preventief geruimd wordt 😎😉☺

 5. Ik ben ook tegen die bouw voor vluchtelingen. Denk eerst aan je EIGEN VOLK.. mensen die al jaren zitten te wachten op een huis.
  Gr bewoner uit Zwolle

 6. VVD Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol :
  “Wij zijn heel braaf, een paar andere landen ook. Zweden, Duitsland, Nederland, die drie. Dat is heus iets om trots op te zijn […]”

  (Volkskrant, 20 November 2019)

 7. Belachelijk dat Nederlanders 2de hands burgers zijn geworden. Pure discriminatie naar het eigen volk. Om woest op te worden.

 8. Best wel raar als Schiedammer kan je zelf tot 5 a 6 jaar als het niet langer is ingeschreven staan op Woonnet en dan is de kans er nog niet dat je aan een huurhuis komt. En hun hoeven niet ingeschreven te staan krijgen het gewoon aangeboden. Waar gaat het allemaal heen met de wereld? Waarom maken wij kans op een klein huisje met 2 kamers en krijgen hun gewoon nieuwbouw huizen !!!!!

 9. Het beleid van de gemeente Schiedam is wat betreft allochtonen al heel lang bagger.
  Alles wordt van deze bevolkingsgroep geaccepteerd.
  De kinderen van echte Schiedammers die de stad met hard werken op de kaart hebben gezet kunnen achter in de rij gaan staan.
  Oprotten met deze griezels van ambtenaren.

 10. Ja, hoor,
  Ik heb hier geen woorden voor, of ik zou alle NL-politici verrot schelden.
  Worden die ‘vluchtelingen’goed gescreend?
  Niet alleen gratis huizen, maar ook de uitkeringen… Ja, hoor, Rutte….c.s.
  Is het weer een voorschrift van de EC met hun villa’s en onterechte vergoedingen?
  Waar blijven de NL-euro-commissarissen, zoals Timmermans? Per saldo schoothondjes van het duivelse bolwerk dat de EU is….!

 11. Belachelijk…dit land is gewoon naar de kloten… Buitenlandse vluchtelingen uitnodigen en meteen huisvesten in nieuwbouw woningen. Zo vraag je toch zelf om een revolutie… De mensen pikken het niet meer…!!!!

 12. Niet normaal dat voor die nep gasten zoiets gebouwd word terwijl er veel nederlanders wachten met smart op n huis ze moesten hun schamen en diep ook maar karma zal komen

 13. De Schiedammer is wel erg inhumaan valt af te lezen aan de reacties.
  Er is plek zat en vergeet niet dat Nederland een gidsland is , gewoon de gemeentelijke heffingen omhoog en het kan gefinancierd worden.
  Ten overstaan van andere gemeenten en zelfs het buitenland kunnen we een geweldige indruk maken.
  Orders en investeerders zullen in de rij staan voor Nederland.
  Het betreft hier echte vluchtelingen die echt hulp behoevend zijn inclusief levenslange alimentatie indien dit nodig is.

  1. Inhumaan, dat hele linkse zooitje is inhumaan voor zijn eigen burgers.
   Woon jij in Schiedam, ik denk het niet want anders zou je dit niet zeggen.

 14. Een steuntje in de rug voor Schiedam uit Noord-Nederland. Hoop dat er nog veel Noorderlingen de moeite nemen om deze petitie te tekenen

 15. Alles is voor de gelukszoekers je word er kotsziek van die gasten hebben nog nooit wat voor ons land gedaan ja ellende, geweld etcetc onze ouderen worden uit elkaar gehaald, de jongeren moeten jaren bij hun ouders blijven wonen weg ermee dan wordt ons landje weer veilig uit de EU is de beste oplossing

  1. We gaan zien dat mensen daar gaan die vluchtelingen kapot gaan maken met wapens enzz dan gaan ze zeggen jeeetjeeeeee wat hebben we gedaan maarja dan is het al te laat!!!

 16. Meer dan belagelijk. Mijn dochter woont zinds 5 jaar in een pand wat steeds schimmel aan de muuren heeft en tot overmaat van ramp zijn ze met bankstel en al door de vloer gezakt. Reaktie wooningbouw; als je in verwachting bent kom je in aanmerking voor een eengezinswoning. Meer dan belagelijk. Eeigen volk moet op de eerste plaats komen.

  1. Voor alleenstaande moeders met kinderen is geen woning beschikbaar, er wordt gezegd ga maar naar het Leger des Heils, als daar plek is. Steeds meer daklozen, zorg dat deze mensen onderdak krijgen. Vluchtelingen, als het echte zijn, hoefen niet in nieuwbouw te worden onder gebracht, dit kan anders. Elly Scholte.

 17. Wanneer houd het eens op! Onze kinderen zitten verplicht bij hun ouders thuis omdat er geen woning voor ze is?!
  Als het land veilig is lekker terug. Maar goed dat zal een illusie blijven.

 18. Ik vind dat wij Nederlander meer rechten hebben dan hun. Wij moeten hard werken om onze wooning te kunnen betalen en die vluchtelingen krijgen van als gratis zorgverzekering ze hebben ook geen eigen risico wat wij Nederlanders wel. Dus wij Nederlanders voor de vluchtelingen.

 19. Kijk naar Turkije wat Erdoğan gedaan heeft overalll vluchtelingen overal kapot hier in Nederland word preciees dezelfde ik vind dat ze niet naar Nederlnd moeten komen als dat geval is gewoon een kamp waar alle vluchtellingen bijelkaar kunnen komen en niet bij ons de buurt.

 20. Heel triets, ik durf ook niet eens meer over straat in dit soort buurten savonds. Het word tijd dat we tuig uit gaan zetten per direct immigratie stop zetten. Het is hier veel te druk. Het amtwoord is woning tekort ipv ruimte gebrek. Belachelijk die politiek. Weg ermee

  1. Michel, zolang de mensen zo dom zijn op pro E.U. te zijn, op linkse partijen zoals VVD, Pvda, Denk e.d. te stemmen, of nog dommer, helemaal niet te gaan stemmen vragen ze er domweg om om achteraan op de lijst voor betaalbare huurwoningen gezet te worden. Vragen ze er letterlijk om dat de welvaart in ons land wordt afgebroken, vragen ze er om dat de werkgelegenheid zich over de grenzen verplaatst. Kun je nog jaren over zeuren, of er iets aan doen. Ik denk dat van de reageerders op dit artikel een meerderheid nog nooit een stemlokaal van binnen heeft gezien.

  2. Beste Michel (v.z.m.h.),
   Waarom denk je dat de avondklok echt is ingevoerd?
   Niet om ons te beschermen tegen het vermeende covid 19 gevaar, maar om het Nederlandse volk tegen een ander gevaar te beschermen, maar daar komen ze niet voor uit.

   1. Die avondklok is er waarschijnlijk om vlak voor de verkiezingen te worden opgeheven zodat het Nederlandse volk Mark Rutte als de grote bevrijder ziet. Goed voor extra stemmen.

    1. I.d.d. hetzelfde geldt voor de “bonus” van 1000 euro voor de zorg.
     Eerst miljoenen bezuinigen, weglopen bij stemmen voor verhoging salarissen zorgpersoneel, en nu een fooi van 1000 euro.
     Vraag me echt bezorgd af, hoeveel zorgpersoneel door dit doorzichtig trucje voor stemmen, het vakje bij de V.V.D. rood kleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *