WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE TEGEN STRANDHUIZEN HOEK VAN HOLLAND

Het totale plan van de 'Beach Villa's' moet zo'n zestig woningen omvatten die ook langs de duinrand aan de Nieuwe Waterweg gebouwd gaan worden.
Het totale plan van de ‘Beach Villa’s’ moet zo’n zestig woningen omvatten die ook langs de duinrand aan de Nieuwe Waterweg gebouwd gaan worden.
HOEK VAN HOLLAND- De actiegroep ‘Behoud de kust van Hoek van Holland’ is een online petitie gestart tegen de bouw van nog eens achtentwintig Beach Villa’s op het strand.

De actiegroep wil in samenwerking met beschermdekust.nl duidelijk maken dat wat hen betreft de kustlijn van Hoek van Holland ernstig wordt aangetast. De groep tegenstanders wil de kust beschermen en deze bouwplannen stoppen.

In 2016 zijn er nieuwbouw strandhuizen gerealiseerd langs de kust van Hoek van Holland. Het zijn permanente, op betonnen palen gebouwde woningen, die geëxploiteerd worden door Landal. Het zijn de grootste strandhuizen van Nederland en de enige die er van de gemeente Rotterdam jaarrond mogen staan. Dezelfde gemeente heeft onlangs een omgevingsvergunning verleend om meer van dergelijke woningen te bouwen op het strand van Hoek van Holland. De actiegroep vindt dat een aantasting van de kustbeleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *