WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE INGETROKKEN TEGEN NIEUWBOUW VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De online petitie tegen Schiedamse nieuwbouwwoningen voor vluchtelingen is gisteravond om 21.00 uur om onduidelijke reden stopgezet. Op dat moment waren er 1.791 ondertekeningen, inmiddels meldt de site een aantal van 1.821. De pagina geeft aan ‘status: ingetrokken’(‘Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen’). De handtekeningenactie liep sinds vorige week zaterdag.

Het aantal ondertekeningen maakte het voor de initiatiefnemer duidelijk dat de onvrede over het voornemen van de gemeente Schiedam leeft onder een deel van de Schiedamse bevolking. Iedereen werd dan ook verzocht de petitie zoveel mogelijk te delen. ‘Om zo in ieder geval een signaal af te geven aan burgemeester en wethouders’, viel te lezen.

Eerder deze week werd bekend dat delen uit het plan van aanpak voor de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam geheim zijn en daarom met zwarte lak onleesbaar gemaakt. Voor raadsleden is sinds deze week – op speciaal verzoek – alsnog een onbewerkte versie beschikbaar, onder strikte geheimhouding van de betreffende passages. De onzichtbaar gemaakte delen zouden te maken hebben met ‘persoonlijke vermeldingen’.

Onderdeel van het plan van aanpak is om op langere termijn afspraken te maken met partijen die in Schiedam nieuwbouw realiseren om een deel van de vluchtelingen te huisvesten. Met de onderhandelingen voor diverse nieuwbouwlocaties in de stad is er een mogelijkheid om dit te kunnen afspreken. Ook wordt onderzocht of inschrijven op ‘hervestigers’ een mogelijkheid is. Dit gaat om huishoudens die rechtstreeks vanuit het buitenland op uitnodiging naar Nederland komen. Hier kunnen gemeenten zich vrijwillig voor aanmelden. Dit geeft de mogelijkheid om een huishouden te kiezen waarvoor een passende woning beschikbaar is.

Uitgenodigde vluchtelingen krijgen in Nederland direct een verblijfsvergunning. Ze hoeven dus niet door de normale asielprocedure en worden daarom ook niet meegeteld in de statistieken over asielzoekers. Vluchtelingen behoren in Schiedam nog altijd tot de groep urgenten bij het toewijzen van woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “PETITIE INGETROKKEN TEGEN NIEUWBOUW VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

    1. De petitie opstellers hebben onder grote druk en persoonlijke bedreigingen deze petitie moeten staken,maar daar hoor je de media niet over. Schandalig!

      1. Laat het in godsnaam niet zo zijn, maar ik begin het ook te geloven (bedreiging enzo). Wat ook merkwaardig is is dat het nieuws er totaal geen aandacht aan gaf. Dit lijkt te stinken!

  1. Zorg eerst maar eens fatsoenlijk voor het eigen volk. Geef niet alles weg aan vreemdelingen. We geven als genoeg weg aan het buitenland.
    Nee, dit heb ik niet al een keer geschreven hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *