WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PETITIE TEGEN BOMENKAP WESTFRANKELANDSEDIJK SCHIEDAM

Langs de Westfrankelandsedijk moet een regionaal ‘snel-fietspad’ komen met ernaast een extra breed voetpad. Daarvoor vindt de Gemeente Schiedam het geoorloofd om meer dan tachtig volwassen bomen en zeventienhonderd vierkantenmeter struikgewas te kappen.

SCHIEDAM- Tegenstanders van de bomenkap langs de Westfrankelandsedijk in Schiedam-West kunnen een online petitie tekenen (HIER). Ondertekenaars verzoeken het stadsbestuur om af te zien van de aanleg van een voetpad aan de zuidkant en de bomen te sparen. Dit zou een besparing opleveren van meer dan 200.000 euro aan gemeenschapsgeld.

Maandagavond is er de gelegenheid om de gemeenteraad toe te spreken (maximaal 5 minuten per persoon. Bij meerdere aanmeldingen wordt de spreektijd onder de aanwezigen verdeeld) tijdens een extra Stadserf  over de plannen met de Westfrankelandsedijk. Iedereen is welkom tijdens deze bijeenkomst, waarbij informatie kan worden gewisseld over de aanleg van een dubbelzijdig fietspad met voetpad.

Om ruimte te creëren voor de verbreding van fiets- en voetpad zullen de bomen gekapt worden. Volgens het gemeentebestuur is een groot deel van het aantal te kappen bomen van ondermaatse kwaliteit. Beloofd wordt een verbeterslag te maken door het planten van nieuwe bomen en struiken op de Westfrankelandsedijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *