Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PESTPARFUM IN VLAARDINGEN

Vol enthousiasme presenteert Museum Vlaardingen haar nieuwe familietentoonstelling, die opent op zaterdag 10 oktober. Vlaardingen en het geheim van het pestparfum Gun uw neus ook eens een museum!Vanaf 10 oktober tot en met zondag 10 januari 2016 te zien en te ruiken in Museum Vlaardingen.
Vol enthousiasme presenteert Museum Vlaardingen haar nieuwe familietentoonstelling, die opent op zaterdag 10 oktober. Vlaardingen en het geheim van het pestparfum Gun uw neus ook eens een museum!Vanaf 10 oktober tot en met zondag 10 januari 2016 te zien en te ruiken in Museum Vlaardingen.

VLAARDINGEN- Museum Vlaardingen komt met haar nieuwe familietentoonstelling over het geheim van het pestparfum. Gun uw neus ook eens een museum. Vanaf volgende week te zien en te ruiken in Vlaardingen.

Op ontdekkingstocht door het laboratorium van Alchimistes, komt u steeds meer te weten over het pestparfum. Met behulp van een tablet en een speciaal ontwikkelde applicatie, de ‘Odoroscoop’, ontdek je hoe Vlaardingen in de Gouden Eeuw rook. Kunt u het geheim ontdekken? Vlaardingen en het geheim van het pestparfum is een spannende familietentoonstelling voor jong en oud.

De wisselexpositieruimte in Museum Vlaardingen is omgetoverd tot een wonderlijk 17e eeuws laboratorium met oude kasten vol flessen, onbekende en lichtgevende goedjes en etiketten met bijzondere tekens. U herkent de ruimte in het museum niet meer terug. De tentoonstelling is speciaal ingericht voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en hun (groot)ouders en is gemaakt om samen te beleven. Daarnaast is ook individueel bezoek heel goed mogelijk.

Vlaardingen en het geheim van het pestparfum is een samenwerking tussen het Westfries Museum in Hoorn en Museum Vlaardingen. Door op deze manier samen te werken en een externe expositie in huis te halen, heeft Museum Vlaardingen toegang tot goed ontwikkelde en beproefde concepten. In het openingsjaar geeft dit de mogelijkheid om al snel weer nieuwe herhalingsbezoekers te trekken, met een aansprekend en vernieuwd aanbod. Kom kijken en laat u verrassen!

Gratis educatief bezoek aan de tentoonstelling is mogelijk voor onderwijsgroepen.

Meer informatie vindt u HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *