Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PENSIONS VLAARDINGEN VOLGENS WENSENLIJSTJE UITZENDBUREAUS

VLAARDINGEN- Twee van de drie beoogde nieuwe pensions voor arbeidsmigranten in Vlaardingen voldoen op de eerste plaats aan het wensenlijstje van de uitzendbureaus waarmee een convenant is gesloten voor de verplichte huisvesting van 300 Oost-Europeanen.

Het pension aan de Deltaweg 8 (Hydro Agri) betreft een initiatiefnemer van Stipt. Goed voor 80 wooneenheden, voor 2 tot 3 personen, met huisvesting voor in totaal 170 arbeidsmigranten. Een pension op bedrijventerrein de Vergulde Hand West is een wens van Tradiro. Hier gaat het om 120 wooneenheden, voor 2 en 3 personen, met huisvesting voor in totaal 320 arbeidsmigranten.

Bij de Vergulde Hand West (Tradiro) is de gemeente eigenaar van de grond. Tradiro wil bij voorkeur kopen en zelf het pand bouwen. Het uitzendbureau heeft de voorkeur voor een langwerpig gebouw met maximaal 4 lagen. Het pand wordt gebouwd voor 15 jaar of langer. Er moet voor deze locatie nog worden beoordeeld of er sprake is van een goed woon- en leefklimaat en of bedrijven niet in hun rechten worden aangetast. En onderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming is nodig.

Stipt is initiatiefnemer van de huyisvesting in het lege kantoorpand van Hydro Agri aan de Deltaweg. Het uitzendbureau heeft dit pand inmiddels aangekocht in 2019. Het gebouw heeft 9 verdiepingen en een begane grond met receptie, plus 134 parkeerplaatsen op eigen terrein. Per 1 januari 2022 kunnen hier de eerste arbeidsmigranten worden gehuisvest, zo is het streven. Vorig jaar februari heeft het gemeentebestuur al ingestemd met het wijzigingen van het principebesluit om te komen tot een herontwikkeling van het pand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “PENSIONS VLAARDINGEN VOLGENS WENSENLIJSTJE UITZENDBUREAUS

 1. ipv 300 arbeids migranten enz daar te plaatsen kunnen er ook 300 studenten jongeren ouderen of daklozen daar geplaatst wordt wordt eens tijd dat ze eigen volk weer eerst voorop gana zetten ipv ons helemaal uit te kleden finacieel door dit soort mensen

  1. Dit soort mensen (wat denigrerend) worden door een uitzendbureau naar ons land gehaald. Ook krijgen ze de belofte van onderdak. Blijk maar weer dat onze eigen jongeren of ouderen niet belangrijk zijn. Hygro Agri is prima project om het voor onze eigen woningzoekende inwoners. Met name Stipt verdiend zoveel aan deze mensen dat je een kapitaal project op poten kan zetten. Vlaardingen is armlastig en daar zijn de inwoners de dupe van.

 2. Dit uitzendbureau verdient kapitalen met dit soort constructies:
  1. Zij nemen een uitzendkracht indienst.
  2. Zij verhuen deze uitzendkracht aan een werkgever voor een goed bedrag.
  3. Zij betalen de uitzendkracht een minium loon.
  4. Zij claimen bij de uitzendkracht huurpenningen.

  Conclusie van 2 kanten komt er geld binnen bij deze organisatie over de rug van de uitzendkracht.

 3. Liever die flexwerkers in een groot pand bij elkaar, dan verdeeld in de wijk in opgekochte koopappartementen, die eigenlijk voor starters bedoeld zijn. Ze komen alleen om te slapen en te eten, hebben helemaal niets met de stad, dus ook geen omzet voor de middenstand.
  Daarnaast is de parkeer ellende ook een grote bron van ergenis. Komen met eigen auto hier naar toe, krijgen vervolgens een auto van het uitzendbureau. Hoppa, weer extra auto’s in de straat.

  Ben blij, wanneer ze de wijken uit gaan en er weer eindelijk wat lucht is voor jongeren om een huisje te kopen.

  1. Beste Rob,

   Je maakt een foutje, ze gaan de wijk niet uit maar er komen nog eens 700 van die arbeidsmigranten bij.
   Dus het is een illusie dat ze de wijk (VOP) uitgaan sterker nog het opkopen gaat nog steeds door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *