Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PATHÉ NEEMT EUROSCOOP SCHIEDAM OVER

SCHIEDAM- Pathé neemt Euroscoop over, meldt de bioscoopketen Pathé. De Nederlandse bioscopen van Euroscoop staan in Schiedam, Tilburg en Maastricht. Met deze overname groeit Pathé in Nederland uiteindelijk van zevenentwintig naar tweeendertig locaties.

Euroscoop Schiedam is een royale bioscoop met zo’n 2.600 stoelen. De in totaal elf zalen liggen aan weerszijde van het centrale, brede gangpad en zijn groot en royaal qua opzet. Dat geldt ook voor de reusachtige entree. Het theater beschikt over drie 3D-zalen. Een zaal is uitgerust met een Dolby Atmos geluidssinstalatie en een zaal met Barco’s Flagship laserprojector. De overige zalen hebben allen een Smart laserprojector van Barco.

Op 12 oktober 2017 vond de officiële opening plaats van de Schiedamse Euroscoop op Schieveste. Het bioscoopcomplex is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt.
Het was de Vlaamse Euroscoop-directeur Luc Van De Casseye zelf die in 2017 de openingshandeling verrichtte van de Schiedamse vestiging. Hij deed dat door samen met een Marilyn Monroe lookalike een groot rode lint door te knippen, wat de ‘deur’ naar de bioscoop deed openen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “PATHÉ NEEMT EUROSCOOP SCHIEDAM OVER

 1. Echt jammer! Euroscoop heeft iets eigens, wat ik erg aangenaam vind! Pathé is er zoveel.. Mijn vriendinnen en ik waren super enthousiast over Euroscoop en zijn er sinds de komst als vaak heen geweest. Zonde!

 2. Leuk! Weer een pathé dichter bij mijn huis. Minder concurrentie en dus ook een gezellige sfeer. Zeker een goede zet. Hopelijk kan ik snel met mn pas bij pathé schiedam terecht😜.

 3. Ik ben ook helemaal blij met deze beslissing.
  Hoef ik niet meer helemaal rotterdam te doorkruisen.
  Ik ga gemiddeld 3x in de week naar de bioscoop,dat zal nu waarschijnlijk nog meer worden zo dicht bij huis.

  Alleen één kanttekening.
  De ergenis dat er altijd mensen op hun telefoon bezig zijn.
  ,dat is niet alleen vergelijk maar verblind ook.
  Regelmatig problemen met mensen als je vraagt of ze de telefoon uit willen zetten.
  Dus hopelijk kunt U wat meer aandacht besteden aan dit project

  Groet joop

 4. Echt jammer. Ik ging juist vaak naar de euroscoop omdat ze goedkoper zijn. Bovendien vond ik de pauze tijdens de film altijd erg prettig, ik hoop dat dat bij pathe gewoon blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *