Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PASJESSYSTEEM ZAL BIJPLAATSINGEN VLAARDINGEN STOPPEN’

VLAARDINGEN- Het dumpen van vuil naast ondergrondse containers in Vlaardingen stopt na het invoeren van een pasjessysteem. Dat wordt de fractie van de CU-SGP duidelijk gemaakt door het gemeentebestuur in antwoord op vragen naar aanleiding van het ‘Actieplan halvering restafval’.

Volgens het Vlaardingse stadsbestuur laten alle gemeenten waar een containerpasjessysteem ingevoerd wordt in de beginfase (in het eerste half jaar) een stijging van het aantal bijplaatsingen zien. De CU-SGP krijgt te horen dat Vlaardingen daar rekening mee houdt wat betreft de inzet van Toezicht & Handhaving en Irado. Burgemeester en wethouders voegen daaraan toe: ‘Na verloop van tijd normaliseert het aantal bijplaatsingen weer en neemt af of verdwijnt zelfs helemaal.’

Het pasjessysteem richt zich op het tegengaan van illegale dumping. Het voorkomt dat ander afval dan huishoudelijk afval verwerkt moet worden.

In Vlaardingen staan op dit moment circa 1.090 ondergrondse containers voor restafval. Het plan is deze allemaal te voorzien van een toegangspasje dat op straatnaam en huisnummer wordt verstrekt. Het gebruik van de pas is daarna anoniem.

Welkom in Schiedam-Oost, waar het pasjessysteem al jaren bestaat, inclusief het dumpen van grofvuil en het illegaal bijplaatsen. Vlaardingen verwacht een heel ander resultaat.
Het pasje is alleen bedoeld als ‘sleutel’ om de container te openen, er worden geen data geregistreerd. Het idee is dat ieder huishouden één pas heeft, zodat een huishouden niet meerdere passen kan bezitten om deze vervolgens ‘uit te lenen’. Als men bijvoorbeeld twee containers voor de deur heeft, dan krijgt men toegang tot beide containers. Staat er maar eentje, dan wordt men aangesloten op nog een locatie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘PASJESSYSTEEM ZAL BIJPLAATSINGEN VLAARDINGEN STOPPEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *