Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PAS OP VOOR REUZENBERENKLAUW MIDDEN-DELFLAND

MAASSLUIS- Natuurlijk Delfland roept bewoners op mee te helpen met het uitsteken van de reuzenberenklauw. De plant is in onze omgeving aanwezig en staat op een EU-lijst van planten die actief moeten worden bestreden, stelt Natuurlijk Delfland.

Neem uw eigen spa mee, eigen handschoenen, stevig schoeisel en dek uw lichaam met stevige kleding af, want het sap van reuzenberenklauw in combinatie met licht kan flinke blaren veroorzaken. Het sap van deze plant maakt de huid overgevoelig voor zonlicht.

De reuzenberenklauw is zeer kiemkrachtig en neemt met zijn bladeren het licht voor andere planten weg. Doordat hij na de bloei zoveel zaadjes verspreidt, ontstaan er steeds grotere gebieden waar hij woekert. De plant komt oorspronkelijk uit het westelijk deel van de Kaukasus.

Belangstellenden die mee willen helpen met het uitsteken worden uitgenodigd zich hiervoor op te geven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na aanmelding krijgt ieder een uitnodiging waar en wanneer er verzameld wordt. Ter introductie krijgt eenieder ook een instructie over werkwijze en veiligheid.

6 reacties op “PAS OP VOOR REUZENBERENKLAUW MIDDEN-DELFLAND

  1. Och, er komt meer uit andere landen dat veel zaadjes verspreidt en anderen verdringt. Dus die berenklauw voegt niets nieuws toe.

  2. Weet je waarom een mof zo’n dikke kop heeft ; anders past zijn grote smoel er niet in . En daar ken jij , Hans Kreuger, nog een voorbeeld aan nemen , door dat eens een keer te laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *