Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PAS APV AAN TEGEN HUISJESMELKERS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet mogelijkheden bieden om met bestuurlijke boetes huisjesmelkers aan te pakken. De SP in Schiedam wil hier volgende week een motie voor indienen. Wethouder Fahid Minhas (VVD) wil eerst onderzoek uitvoeren naar mogelijkheden hoe de gemeente grip kan krijgen op woonoverlast en huisjesmelkers. Het Rijk heeft voor dit onderzoek een subsidie beschikbaar gesteld van 120.000 euro. Er was door Schiedam om een ton gevraagd.

De SP stelt vast dat in Schiedam een hoop mensen geen deugdelijke huurwoning hebben. Ook signaleert de partij panden waar te veel mensen in wonen, met alle gevaren van dien.

Naar het idee van de SP biedt de APV, of andere gemeentelijke verordeningen, onvoldoende mogelijkheden om huisjesmelkers aan te pakken. ‘Om bedrijven en personen die ondermijnend te werk gaan bestuurlijk aan te pakken, is een nieuw artikel in de APV gewenst, zodat woninguitbuiting harder en doeltreffender aangepakt kan worden’, aldus de socialisten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *