Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PARKEERTERREIN OP LOCATIE GLASFABRIEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Parkeren op het terrein van de voormalige glasfabriek I-O in Schiedam wordt meegenomen in de plannen voor herontwikkeling van het perceel. Bekenen wordt momenteel of een groot parkeerterrein past in de overige binnenstadsplannen, waaronder de plannen voor het Schiekwartier. Gekeken wordt naar de behoefte aan en mogelijkheden voor parkeren, meldt het gemeentebestuur. Met het vertrek van de glasfabriek uit Schiedam komt er een groot terrein vrij voor een nieuwe invulling.

Wethouder Alexander van Steenderen (SP) sprak in mei al met de statutair directeur van I-O Manufacturing over de ontmanteling van de glasfabriek aan de Buitenhavenweg. Van Steenderen verwacht dat het ontmantelingsproces van het bedrijf nog zeker anderhalf jaar duurt.

De glasfabriek in Schiedam sloot eind augustus voorgoed. Tweehonderddertig arbeidsplaatsen gingen verloren. De beslissing tot sluiting is eind januari genomen op het Amerikaanse hoofdkantoor. De afweging is gemaakt bij een teruglopende markt en een overcapaciteit over de hele linie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *