Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘PARKEERPLAATSEN HAVENDIJK SCHIEDAM GOED VOOR VEILIGHEID’

SCHIEDAM- Bewoners van de flats aan de Havendijk in Schiedam vinden het van het allergrootste belang dat de parkeerplaatsen langs de Havendijk blijven. Een vertegenwoordiger van de bewoners heeft dat vanavond uitgesproken voor de gemeenteraad.  ‘Er is namelijk geen betere methode denkbaar om het verkeer af te remmen. Zonder die parkeerplaatsen dreigt de Havendijk een racebaan te worden’, laat inspreekster Kateline Kaptein-Roest weten, als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van de flat Nereus.

Volgens de flatbewoners is het vertrouwen in de lokale overheid beschaamd . Bewoners zijn naar eigen zeggen al een jaar of 5 aan het onderhandelen over bijvoorbeeld nieuwe fietspaden en vermindering van het vrachtverkeer over de Havendijk. Met wisselend resultaat. “Het gaat om de manier van samenwerken met elkaar”, zegt flatbewoner Mari Dingenouts.

Wethouder Marcel houtkamp (D66) erkent de onveiligheid. Houtkamp: “De raad heeft vastgesteld dat er 50 km mag worden gereden op de Havendijk”.  Zo’n 2 jaar terug heeft Houtkamp eigenhandig een streep gezet onder alle gesprekken over de Havendijk en is helemaal opnieuw te beginnen. “We willen niet met bewoners als vijanden aan tafel zitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *