WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PARKEERDRUKMETING VOOR KOMST POLENPENSION VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komen parkeerdrukmetingen in de omgeving van de Nijverheidstraat in Vlaardingen-VOP. Die belofte doet de gemeente naar aanleiding van klachten uit de buurt. De metingen worden in september uitgevoerd op een aantal maatgevende momenten.

De omgeving vreest parkeeroverlast door de komst van arbeidsmigranten boven de daklozenopvang De Elementen. Momenteel zou al veel geparkeerd worden op het bedrijventerrein vanuit de omliggende wijken. Dit tot ergernis van ondernemers. De gemeente doet de toezegging dat de resultaten van de parkeerdrukmetingen worden meegenomen in het proces voordat het gemeentebestuur een definitief besluit neemt over de huisvesting van de arbeidsmigranten.

Inwoners van Vlaardingen kunnen nog officieel bezwaar maken tegen het plan voor de vestiging van het pension. Burgemeester en wethouders hebben vorige week besloten het plan ter inzagelegging vrij te geven.

Het gemeentebestuur wil het kantoorpand in de Nijverheidsstraat 26 gedeeltelijk ombouwen naar een logiesfunctie. Het kantoorgebouw heeft vijf bouwlagen en het plan is om de bovenste drie verdiepingen te verbouwen voor logiesfuncties voor arbeidsmigranten. Op iedere woonlaag komen dertien één-en tweepersoons eenheden en kamers met in totaal 69 bedden.

Vlaardingen wil ook grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten toestaan aan de Deltaweg 8 (Hydro Agri) en aan de George Stephensonweg in de Vergulde Hand West. De grootschalige huisvesting is een onderdeel van een heel pakket aan maatregelen om woonoverlast te voorkomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “PARKEERDRUKMETING VOOR KOMST POLENPENSION VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *