Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PANNENKOEKENFESTIVAL IPSE DE BRUGGEN SCHIEDAM

Stichting Ipse de Bruggen is een instelling voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op de Locatie Gaardenpad in Schiedam heeft de stichting 4 woningen en een dagbesteding met 9 groepen. De stichting biedt zorg aan een diverse groep cliënten vanaf de leeftijd van 14 met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en bijkomende psychiatrische/gedragsproblematiek, de oudste cliënt is momenteel 74. Dagelijks heeft men 70 cliënten die de dagbesteding bezoeken.
SCHIEDAM- Woonvoorziening Ipse de Bruggen in Schiedam-Kethel organiseert op 17 mei ( van 10.00 tot 15.00 uur) een pannenkoekenfestival, in samenwerking met Rotary Club Schiedam de Veste, waarbij cliënten deel kunnen nemen aan een breed scala aan activiteiten. Omdat de buitenlocatie aansluit op openbaar terrein kunnen ook buurtbewoners deze dag deelnemen aan het pannenkoekenfestival. Zo hoopt Ipse de Bruggen ook meer maatschappelijke betrokkenheid te creëren en mogelijk meer buurtbewoners enthousiast te maken om vrijwilliger te worden op de locatie.

Op het pannenkoekenfestival, bij de locatie Gaardenpad, worden activiteiten neergezet die aansluiten bij de diverse groep cliënten die het Gaardenpad kent. Omdat een groot deel van de bewoners van Ipse de Bruggen niet mobiel is, is men erg afhankelijk van vrijwilligers die activiteiten ondernemen. Ook de extra aandacht van de vrijwilligers voor de cliënten is waardevol.

Tijdens het festival komen er een mobiele kinderboerderij, beauty salon, springkussen, clown, schmink , een pannenkoekenbar, een ijscoman en nog veel meer.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *