Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OVERWEGBOMEN VEILIGE OPLOSSING STRANDWEG HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- De kruising van de metro over de Strandweg in Hoek van Holland wordt maximaal beveiligd. Dat maakt de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) duidelijk in de meeste recente voortgangsrapportage Hoekse Lijn.

Volgens de wethouder brengen kruisingen altijd risico’s met zich mee. Van Gils: ‘De MRDH, de RET en de gemeente Rotterdam staan achter het ontwerp van Metro aan Zee zoals door de gemeenteraad in 2017 vastgesteld in het bestemmingsplan. Hierbij is het uitgangspunt dat de kruising voorzien van een AHOB (automatische halve overwegbomen) een veilige oplossing is voor het spoor- en wegverkeer. In het specifieke ontwerp van de Strandwegkruising zijn al maatregelen toegevoegd aan het ontwerp, zoals verhoogde middengeleider op de rijbaan en witte kruisen op de kruising om aan te geven dat er niet mag worden stilgestaan. Tevens is hangwerk onder de spoorboom in het ontwerp opgenomen, hetgeen voorkomt dat fietsers en voetgangers onder de bomen door duiken. Daarnaast is een verkeersregelinstallatie aan beide zijden van de rijbaan toegevoerd om bij filevorming de overweg vrij te houden. Vooral op drukken (strand)dagen wordt het risico op een ongeval groter. Dan worden verkeersregelaars ingezet. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het risico op een ongeluk, ook op drukke (strand)dagen, zo klein mogelijk wordt.’

Om in de toekomst een tunnelbak niet onmogelijk te maken, onderzoekt de gemeente of hiervoor nu alvast technische voorbereidingen kunnen worden getroffen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *