Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERTREDERS SCHIEDAM BEKEURD DOOR LICHTBLAUWE BRIGADE

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft vrijdag tijdens de surveillance op verschillende locaties veertien bekeuringen uitgedeeld aan overtreders van de noodverordening. Genoemd worden de Palmboomstraat, het Land van Ris en de Bernardus IJzerdraatsingel.

Wie zich niet houdt aan de verplichte 1,5 meter afstand of het samenscholingsverbod riskeert een boete van 390 euro. Dit is geen gewone boete, maar een strafbeschikking, waardoor u ook direct een strafblad heeft.

Op het voortduren van de noodverordeningen klinkt steeds meer kritiek van rechtsgeleerden en ook de onvrede in de Tweede Kamer groeit. Het kabinet komt ter vervanging van de noodverordeningen met een spoedwet. Meerdere maatregelen die overheden inzetten rond de lockdown houden onvoldoende rekening met de privacy van burgers. In de gemeentewet staat expliciet dat noodverordeningen in tijden van crisis alle rechten mogen beperken, behálve de rechten die in de grondwet verankerd zijn.

Tegenstanders van de noodwet zijn een online petitie gestart. Doel: een burgerinitiatief om in de Tweede Kamer te kunnen spreken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *