Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM KANSRIJK BIJ RECHTER

SCHIEDAM- De boetes die in Schiedam zijn uitgedeeld aan overtreders van de noodverordening staan ter discussie. Strafrecht advocaat Alexander Knoops stelt dat de processen-verbaal over schending van de verplichte 1.5 meter afstand aanvechtbaar zijn voor de rechter en niet zomaar bewijs kunnen zijn. Knoops: ‘Politieagenten en boa’s zijn geen experts in het inschatten van afstanden.’ Tot eenzelfde conclusie komt ook vakbond BOA-ACP.

Het Openbaar Ministerie controleert alle ingestuurde processen-verbaal en erkent dat een deel van de boetes vooralsnog is afgekeurd. Aantallen worden nog niet genoemd.

Het kabinet komt ter vervanging van de noodverordeningen met een spoedwet. Op het voortduren van de noodverordeningen klinkt al enkele weken steeds meer kritiek van rechtsgeleerden en ook de onvrede in de Tweede Kamer groeit. Meerdere maatregelen die overheden inzetten rond de lockdown houden onvoldoende rekening met de privacy van burgers. In de gemeentewet staat expliciet dat noodverordeningen in tijden van crisis alle rechten mogen beperken, behálve de rechten die in de grondwet verankerd zijn.

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft de afgelopen weken bijna dagelijks naar buiten gebracht hoeveel bekeuringen zijn uitgeschreven aan overtreders. Wie zich niet houdt aan de verplichte 1,5 meter afstand of aan het samenscholingsverbod (meer dan twee personen) riskeert een boete van 390 euro. Dit is geen gewone boete, maar een strafbeschikking, waardoor u ook direct een strafblad heeft.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM KANSRIJK BIJ RECHTER

  1. Eindelijk goed nieuws in deze knots gekke tijden, lijkt wel een oorlogsgebied hier in schiedam, voor elke zucht en scheet een bekeuring uitdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *