WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERTREDERS LACHGASVERBOD VLAARDINGEN HEBBEN NIETS TE VREZEN

VLAARDINGEN- Overtreders van het lachgasverbod in Vlaardingen hebben voorlopig niets te vrezen. Justitie kan nog niet overgaan tot vervolging, ook al heeft de gemeenteraad gisteravond ingestemd met een wijziging van de APV, om het recreatiefgebruik van lachgas aan banden te leggen. Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD): “Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog geen feitcode aangemaakt. Dat bekent dus, als er geen feitcode is, dat het OM niet tot vervolging kan overgaan bij de door ons geconstateerde overtreding van deze APV.”

Een unanieme raadsmeerderheid kiest toch voor een verbod. De burgemeester belooft te zoeken naar mogelijkheden buiten het OM. Eenhoorn: “Ik zal mijn uiterste best doen om te kijken, ook in overleg met onze gebiedsofficier, dat er toch een mogelijkheid komt. Als het niet via het OM gaat, dat het bijvoorbeeld kan via een bestuurlijke maatregel.”

Lachgas is de gangbare naam voor distikstofmonoxide (N2O). Het inhaleren van lachgas zorgt voor een korte en soms sterke roes. Het gebruik van lachgas leidt tot ongewenst en onberekenbaar gedrag: omvallen, bewusteloosheid, slechte concentratie en onoplettendheid, hallucineren. In het verkeer en op straat kan dit tot gevaar leiden en kunnen er ongelukken gebeuren. Doordat lachgas vooral in groepsverband in de openbare ruimte wordt gebruikt, gaat hiervan een dreigende houding uit waardoor omstanders zich onveilig voelen. Het gebruik van lachgas wordt dan als overlast gevend ervaren.

Het gebruik van lachgas is de laatste jaren toegenomen en ook het aantal meldingen van ernstige gezondheidsincidenten in relatie tot lachgasgebruik neemt toe, zoals brandwonden en verlammingsverschijnselen (dwarslaesie).

3 reacties op “OVERTREDERS LACHGASVERBOD VLAARDINGEN HEBBEN NIETS TE VREZEN

 1. Als je ze niet kunt pakken op lachgasgebruik maak je ze toch op andere manieren het leven zuur? Bekeuren voor:
  Het op straat gooien van afval (de capsules).
  Samenscholing.
  Overtreden verkeersregels.
  Even kijken of er nog openstaande boetes zijn.
  ER valt door een politiepetje vast nog wat meer te verzinnen.

  1. Zulke gasten trekken altijd de aandacht, dus ongetwijfeld zal men wel wat vinden om ze het leven zuur te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *