WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OVERSTROMING VLAARDINGEN-VOP LAG NIET AAN GEMAAL’

VLAARDINGEN- Het rioolgemaal in Vlaardingen-VOP heeft tijdens de regenbui van 16 juni naar behoren gefunctioneerd. Dat krijgt de fractie Boers te horen van het stadsbestuur in de beantwoording van schriftelijke vragen. De wateroverlast in de Vlaardingse wijk die dag is ontstaan door hevige regenval. Meetgegevens laten zien dat het rioolgemaal tijdens de regenbui zijn werk goed heeft gedaan.

De (landelijk) gemiddelde bergingscapaciteit van een rioolstelsel bedraagt tussen de 7 en 9 mm. De ondergrondse waterberging ter hoogte van het Mendelssohnplein in de VOP is ontworpen om circa 30 mm water te kunnen bergen. Op dinsdag 16 juni viel binnen een uur de dubbele hoeveelheid.

Als meer regenwater valt dan door de riolering kan worden geborgen en afgevoerd, komt het water tijdelijk op straat terecht. Een weg is ontworpen om water bovengronds te kunnen bergen. Op straat kan tussen de 20 en 50 mm water worden geborgen.

Volgens de gemeente Vlaardingen zijn de rioolstelsels in Nederland niet in staat om zware regenbuien met piekbelastingen te verwerken. Bij extreme regenval is de inrichting van de bovengrond van belang en kan de straat als tijdelijke buffer fungeren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *