Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERSCHRIJDING GELUIDSNORMEN NIEUWBOUW ACHTER STATION SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een groot deel van de beoogde nieuwbouwwijk Schieveste in Schiedam-Oost krijgt te maken met geluidsbelasting waarbij grenswaarden worden overschreden. Onderzoekers van het adviesbureau KuiperCompagnons hebben dat vastgesteld in het akoestisch onderzoek voor het op te stellen milieueffectrapport.

Bij 866 van de 3.024 nieuw te bouwen woningen tussen station Centrum en de A20 in Schiedam-Oost wordt de geluidsbelasting van 55 dB overschreden door het trein- en metroverkeer. Bij 137 woningen is sprake van een overschrijding van de ten hoogste toelaatbare waarde van 68 dB.

Bij 1.7009 van de 3.024 woningen wordt de voorkeursgrenswaarde van 4810 dB overschreden door het verkeer op de A20.

Bij 819 van de 3.024 woningen wordt de geluidsbelasting van de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) met maximaal 4 dB(A) overschreden ten gevolge van bedrijventerreinen ’s-Gravelandse en Spaanse Polder.

Daarnaast overschrijdt de geluidsbelasting ten gevolge van de Parallelweg (30 km/weg) en het nestgeluid van het industrieterrein Havens Noord-West/Oost-Frankenland de voorkeursgrenswaarden voor respectievelijk wegverkeerslawaai en industrielawaai.

1 reactie op “OVERSCHRIJDING GELUIDSNORMEN NIEUWBOUW ACHTER STATION SCHIEDAM

  1. Daar hoor je die asielzoekers die ongetwijfeld deze woningen gaan krijgen heus niet over hoor, die mogen al blij zijn dat ze van die geluidsnorm overschrijdende explosies af zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *