RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERLAST VAN KINDEREN OEKRAÏNERS SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Omwonenden van het voormalige verpleeghuis François HaverSchmidt in Schiedam-West ervaren overlast van spelende Oekraïense kinderen. De gemeente denkt hiervoor een oplossing te vinden in overleg met het locatiemanagement en de wijkagent. Aan welke oplossing wordt gedacht is niet duidelijk.

In François HaverSchmidt worden sinds mei Oekraïners gehuisvest. Inmiddels zijn ook de laatste beschikbare 50 plekken ingezet voor Oekraïners die vanuit de centrale locatie van de regio moeten worden ondergebracht.

De locatie François Haverschmidt is zeker tot eind december beschikbaar. Argos Zorggroep en de gemeente Schiedam hebben afspraken gemaakt over het tijdelijk huisvesten van Oekraïners in het complex aan de Willem de Zwijgerlaan. De Argos Zorggroep brengt geen huur in rekening (Het Rijk vergoedt gemeenten 700 euro per persoon per week voor huisvestingskosten. Dit is exclusief kosten voor leefgeld, onderwijs en dergelijke). François Haverschmidt heeft een eigen locatiemanagement en beveiliging.

8 reacties op “OVERLAST VAN KINDEREN OEKRAÏNERS SCHIEDAM-WEST

 1. Het rijk vergoedt betekent , WIJ VERGOEDEN!! De beste oplossing is… terugsturen. Het grootste deel van Oekraïne is veilig.

  1. Mee eens heb ze boven mij wonen, 10 keer gevraagd rustig te doen maar van ’s ochtends tot ’s nachts rent en springt dat kind zonder te stoppen…Heb ze internet inmiddels afgesloten in de hoop dat ze zelf weg gaan…

   1. Die gaan heus niet weg Steph, de uitkeringen hier zijn per persoon een veelvoud van een salaris daar.

 2. Serieussss 700 pp per week!!!
  Een Nederlander met aow of bijstand of noem maar op krijgt nog 300 per week!!
  Dit is schandalig en dit gaat echt kwaad bloed zetten op den duur.

  1. Alleen aow of bijstand is zo gek nog niet, huursubsidie zorgtoeslag kindgebonden budget.
   Werk je gewoon en zit je net boven een grens hou je minder over.

  1. Ze gaan nog veel meer kosten Arno, als ze volwassen zijn is de kans groot dat het net zulke homofobe, wodkazuipende racisten worden als hun ouders zodat detentie en afkickcentra ook op jouw kosten aan het werk kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.