RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERHANDIGING BRANDERSWIJN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De stokers van het Jenevermuseum maken in het kader van de Brandersfeesten in Schiedam ieder jaar een zogenaamde Branderswijn. Het eerste exemplaar wordt traditiegetrouw aan de burgemeester van Schiedam, Cor Lamers (CDA), overhandigd. Dit jaar wordt de tweede fles uitgereikt aan Joop Daalmeijer, sinds eind 2016 voorzitter van Stichting Nationaal Jenevermuseum Schiedam. De uitreiking van de Branderswijn 2017 vindt  vanmiddag plaats in het Jenevermuseum aan de Lange Haven.

De stokers hebben dit jaar een Branderswijn gemaakt op basis van de moutwijn, die in 2014 tijdens de Brandersfeesten werd gestookt. Ze hebben een heerlijke moutwijnjenever gemaakt met een vleugje gember en citroengras.

Het etiket op de fles is voor de vierde keer gemaakt door de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange. Hij heeft zich ook dit jaar weer laten inspireren door de ingrediënten van de Branderswijn.

Wilt u een exemplaar van deze speciale editie bemachtigen? Dan kunt u terecht in de slijterij van het Jenevermuseum. U vindt hier ook onze Old Schiedam moutwijn en moutwijnjenevers.

Datum en tijd: zaterdag 23 september 2017, 14.00 uur. Ontvangst vanaf 13.30 uur.
Locatie: Jenevermuseum, Lange Haven 74-76, binnenplaats achterzijde museum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.