Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERAL BETAALD PARKEREN IN SCHIEDAM: 3 MILJOEN EXTRA

SCHIEDAM- Het betaald parkeren in Schiedam kan de gemeente tot 3 miljoen euro extra opleveren bij een uitbreiding naar alle wijken ten zuiden van de A20. Met een kleine rekensom maakt het stadsbestuur dit duidelijk aan de gemeenteraad. Bij de berekening wordt er wel vanuit gegaan dat de parkeeropbrengsten weer terug zullen komen op het niveau van voor de lockdown.

Het betaald parkeren levert de gemeente nu al jaarlijks 3,5 miljoen euro op. Door het uitbreiden van het betaald parkeren met 18.000 parkeervakken (in de buurten ten zuiden van de A20) zal de meeropbrengst tussen de 1 en 3 miljoen bedragen.

Tegenover de inkomsten staan lasten van de uitvoering: handhaving, parkeerautomaten en (digitale) betaalsystemen, uitgifte van parkeervergunningen en regie op de uitvoering. Deze zijn begroot op 1,6 miljoen per jaar. Het parkeren draagt nu per saldo netto 1,9 miljoen bij aan de gemeentebegroting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “OVERAL BETAALD PARKEREN IN SCHIEDAM: 3 MILJOEN EXTRA

  1. ja leuk verzinsel nieuwland gaat dan de garage worden van het westen effe goed nadenken dus schrapers ,het is gewoon problemen verplaatsen

  2. Parkeer problemen worden niet opgelost. Graag met andere opties komen om de zakken van de gemeente te vullen. Mensen hebben het al moeilijk genoeg met het virus corona. Iedereen is zwaar getroffen zo erger je burgers nog meer. Alles wordt steeds duurder behalve de salarissen uitkeringen etc. gaan met een klein bedrag omhoog. Mensen hebben meer uitgaven als inkomsten. GEEN BETAALD PARKEREN MEER IN SCHIEDAM KOM MET BETERE OPLOSSINGEN.

    1. Ik woon 29 jaar in de wibautbuurt. Onder vind weinig parkeer overlast. Soms vrijdag wel van bezoekers moskee. Ik ben het met u eens. GEEN BETAALD PARKEREN IN DE WOONWIJKEN. Ik vind het zeer onrechtvaardig dat de woonwijken aan de noordkant van de A20 geen betaald parkeren krijgen.

  3. Persoonlijk kan ik het wel vinden in betaald parkeren maar wel op een andere manier.
    Voor de bewoners een vergunning voor een zone waarin je woont, bijvoorbeeld1e auto een bedrag van 100 euro per jaar, 2e auto 300 euro per jaar. Alleen vergunningen voor prive voertuigen, ook bedrijfsbusjes van zzp, ers met een Nederlands kenteken, overige voertuigen betalen voor parkeren. Voertuigen met niet Nederlandse kentekens niet alleen verbaliseren ( werkt toch niet bij oost europeanen) maar wegslepen.

  4. Steeds meer mensen hebben 1 óf 2 auto’s. Het parkeerprobleem is alleen op te lossen met parkeergarages.Maar dit kan alleen bij nieuw te bouwen woningen. Betaald parkeren lost helemaal niets op.Dit is gewoon weer het uitzuigen van de burgers. De middenstand gaat hier zeker last van krijgen. Waar doe je boodschappen? Juist waar je gratis kunt parkeren.Nogmaals een onzinnig plan, waar niemand op zit te wachten. En dan met het argument komen, de bewoners willen dit. …. En dát geloof jij ?….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *