Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVER 5 JAAR: EINDE HONDENBELASTING SCHIEDAM

SCHIEDAM- De hondenbelasting in Schiedam wordt tot 0 afgebouwd in vier stappen tot en met het jaar 2025. Een ruime raadsmeerderheid (21 stemmen voor, 9 stemmen tegen) heeft gisteravond gestemd vóór de afschaffing van de hondenbelasting in vier stappen. Het gemeentebestuur vindt een verlaging van de hondenbelasting met 10 euro eigenlijk wel voldoende.

Raadslid John Maris (PS) kwam met een motie om de afschaffing af te dwingen. De raad steunt dat voorstel, ook al valt daarmee een deel van de gemeentelijke inkomsten weg. Maris: “Honden hebben ook een sociale functie, voor kinderen, voor gezinnen, voor ouderen. Mensen bewegen meer, doen sociale contacten op en zijn minder eenzaam. En ze zijn in de avonduren de ogen van de wijk. Honden dragen bij aan onze veiligheid en aan ons welzijn. Dat mag best wat kosten. De hond is het enige huisdier waar belasting op geheven wordt. Schaf dat af!”

De gemeenteraad verwacht van het stadsbestuur, bij behandeling van de Zomernota 2022, een voorstel waarin de hondenbelasting in vier gelijke stappen wordt afgebouwd, tot afschaffing per 1 januari 2025.

Voor afschaffing hebben gestemd: GroenLinks, PS, PvdA, OPS, fractie Van Dijk, D66, AOV, fractie Post, CDA en LOS.

Tegen afschaffing: VVD, Denk en CU-SGP.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “OVER 5 JAAR: EINDE HONDENBELASTING SCHIEDAM

 1. Hondenbelasting is gewoon geld uit de zakken kloppen. Het geld wordt gebruikt voor algemenen zaken waar ook al belasting over wordt betaald. Vraag aan de gemeente waarom dit 5 jaar moet duren.

  1. Het duurt geen 5 jaar, maar 4 jaar.
   In de meerjarenbegroting van 4 jaar, was al rekening gehouden met deze inkomsten. Om niet in de financiële problemen te komen, wordt er nu afgebouwd. Deze zal er globaal zo uitzien:
   2021 75,-
   2022 57,
   2023 38,-
   2024 18,-
   2025 0,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *