Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVER 2 JAAR VERBOD RECLAMEFOLDERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op 1 april 2022 wil Schiedam de ja-ja-sticker invoeren tegen de huis-aan-huis bezorging van reclamefolders. Dat heeft het gemeentebestuur van Schiedam besloten. De gemeenteraad wordt verzocht om de zienswijzen van bezwaarmakers tegen de sticker ongegrond te verklaren.

Over 2 jaar geldt in heel Schiedam het ‘opt-in systeem’ voor reclamedrukwerk. Wie géén sticker op de brievenbus heeft, krijgt géén ongeadresseerd reclamedrukwerk meer. De huis-aan-huisbladen ontvangt de Schiedammer nog wel. Alleen mensen die expliciet toestemming geven, mogen nog ongeadresseerde reclame ontvangen. Dat doen zij met een ‘JA- sticker’ op de brievenbus.

Er mag vanaf 2022 geen flyers of ander foldermateriaal meer in de brievenbus bij mensen die geen ‘JA-sticker’ op de brievenbus hebben. Dat geldt voor adverteerders in grote pakketten reclamedrukwerk, maar ook voor een kleine ondernemer die een flyer in de brievenbus wil doen. Gebeurt het wel, dan riskeren zij een boete.

Als mensen geen sticker op hun brievenbus hebben, ontvangen ze dus vanaf 2022 wel huis-aan-huisbladen maar geen reclamedrukwerk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “OVER 2 JAAR VERBOD RECLAMEFOLDERS SCHIEDAM

  1. Ik ook niet maar als ik geen ongeadresseerde post wil hebben zou ik ook wel moeten. net als al die anderen.

   En dan kan ik hem straks er wellicht afhalen maar ik wil ook geen huis aan huis bladen ontvangen. Lees het nooit en er staat vaak meer reclame in dan nieuwtjes die niet online te vinden zijn..

   En ben ook nog steeds benieuwd waarom ze geen “ja ik wil reclame en nee ik wil geen huis aan huis bladen” stickers hebben.

   Straks wordt er dus zonder pardon huis aan huis bladen in de bus gegooid die men niet wil hebben. Ik vind dat echt zonde van het papier.

 1. Dat zullen de winkels en adverteerders wel leuk vinden, komen die dan verschil van geld die ze verdienen dan bij de gemeente halen?

  1. De mensen die de folders willen zullen heus wel een sticker plakken net zoals ze nu doen. Daarbij kijken de mensen meer online reclamefolders en er zijn diverse appjes voor. Weet je hoeveel ongelezen folders er op de hoop liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *