Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDERS VLAARDINGEN RISKEREN BOETEN VOOR KIND MET STEEKWAPEN

VLAARDINGEN- Ouders in Vlaardingen wacht binnenkort een gemeentelijke boete (last onder dwangsom) wanneer hun minderjarige kind wordt betrapt op het bezit van een steekwapen. Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD): ‘ Gezien de huidige ontwikkelingen die er zijn waarbij het dragen van messen onder jongeren een nieuw fenomeen is, ziet het college mogelijkheden om in de toekomst over te gaan tot het opleggen van een last onder dwangsom, waarbij het opleggen van deze dwangsom de jongeren, maar ook hun ouders, moet bewegen om hun verantwoordelijkheid te nemen in deze.’

Dit jaar zijn er bij zeven jongeren in Vlaardingen messen of steekwapens aangetroffen. Deze werden aangetroffen bij incidenten waarbij de politie naar aanleiding van een melding ter plaatse kwam, maar ook tijdens het preventief fouilleren zijn er wapens bij minderjarigen aangetroffen.

Het optreden tegen jongeren die in het bezit zijn van wapens wordt op dit moment gedaan door de politie. Bij het aantreffen van een wapen op de openbare weg wordt deze in beslag genomen en wordt er door de politie altijd proces-verbaal opgemaakt. De politie gaat na het aantreffen van een wapen bij een minderjarige altijd in gesprek met de ouders. Daarnaast krijgt de betrokken jongere vanuit de politie een ‘waarschuwing wijkverbod’ opgelegd. De politie maakt bij het aantreffen van een wapen bij een minderjarige altijd een zogenaamd zorgformulier op. Dit zorgformulier wordt verstuurd naar ‘Veilig Thuis’ die een beoordeling doet op het inzetten van hulpverlening bij de jongere en het gezin.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *