Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDERS LEON GROENEWEG SCHIEDAM VRAGEN GELD VIA WEBSITE

SCHIEDAM- De ouders van Leon Groeneweg uit Schiedam hebben de website www.onderste-steen.nl gelanceerd. Hiermee hoopt het stel voldoende geld in te zamelen voor nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak van Leon.

In 2008 werd het lijk van de toen 19-jarige Leon gevonden in het Brielse Meer. Zijn moeder vermoedt dat hij is vermoord door een jeugdbende en twijfelt al jaren aan het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) over de doodsoorzaak.

Met het nog te verwerven bedrag willen de ouders het graf van Leon op begraafplaats Beukenhof in Schiedam openen. Daarna kan een onafhankelijk forensisch patholoog onderzoek doen naar de exacte doodsoorzaak.

Op 22 januari verwierven de ouders al een bedrag van 2.800 euro in het SBS programma Geld maakt Gelukkig. Met de website en de stichting daarachter (Stichting De onderste steen boven) wordt iedereen gevraagd een bijdrage te storten op de bankrekening van de stichting. Zo hoopt de stichting twee doelen te realiseren ;

1) Is het daadwerkelijk Leon die de ouders hebben begraven, kosten circa 3.000 euro.
2) Een onderzoek naar de meest waarschijnlijke doodsoorzaak, kosten circa 10.000 euro.

Wanneer het onderzoek zaken oplevert die zelfdoding of een ongeluk niet waarschijnlijk achten worden deze zaken bij het OM aangedragen om de zaak van Leon te heropenen.

Meer weten? Klik HIER.