WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDERENPARTIJ SCHIEDAM WIL NIEUWE ONDERHANDELINGEN VRIJ REIZEN

SCHIEDAM- Er moet opnieuw worden onderhandeld, door het gemeentebestuur van Schiedam met de RET, over het vrij reizen voor senioren. Dat wil de Ouderenpartij Schiedam (OPS). De partij heeft begrepen dat de gemeente Capelle aan den IJssel met de RET overeen is gekomen om het vrij reizen voor ouderen te verlengen tot eind 2022. ‘Blijkbaar kan het college in Capelle iets wel dat het Schiedamse college niet kan’, aldus OPS.

De regeling voor het vrij reizen van minima in Schiedam is gestopt per 1 oktober. Het gemeentebestuur heeft overlegd met de RET over de voorwaarden voor een verlenging van de regeling. Tijdens dit overleg is duidelijk geworden dat de gemeente Schiedam voortaan anderhalf miljoen euro moet betalen voor het vrij reizen. Het stadsbestuur heeft naar aanleiding van dat bedrag besloten het vrij reizen tot 1 april 2019 alleen te behouden voor 65-plussers met een laag inkomen.

OPS vindt dat het gemeentebestuur van Schiedam contact op moet nemen met het college in Capelle om daar te leren hoe je wel succesvol met de RET onderhandelt om daarna, gesterkt door deze kennis, opnieuw onderhandelingen met de RET op te starten.

Er is een kans dat het vrij reizen voor ouderen ook na 1 april 2019 blijft in Schiedam. Het structureel maken van de regeling voor 65-plussers, met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm, komt aan de orde tijdens de bespreking van alternatieven voor mobiliteit, zoals de Fietsregeling en de Argos mobiel. Onderdeel van de bespreking zal zijn het vinden van geld.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “OUDERENPARTIJ SCHIEDAM WIL NIEUWE ONDERHANDELINGEN VRIJ REIZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *