WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDERENPARTIJ SCHIEDAM WAST D66 DE OREN

SCHIEDAM- Kritiek vanuit de oppositie, op het collegebeleid, moet altijd worden voorzien van een alternatief, vindt in elk geval coalitiepartij D66 in de Schiedamse gemeenteraad. Tot ergernis van Maarten Reuderink, fractievoorzitter van de OuderenPartij Schiedam (OPS). Bij kritiek op plannen voor hoogbouw wordt de OPS, door D66, verzocht om het leveren van een alternatief. Ook oppositiepartij LOS zou met een alternatief moeten komen, na kritiek op Irado. Op dat moment grijpt Reuderink in.

Reuderink: “Je kan het gewoon ergens niet mee eens zijn. Echt dat lukt. Dan hoef je nog steeds niet altijd gelijk zelf een alternatief te hebben. Zeker niet als je niet in het college zit en geen batterij ambtenaren hebt.”

Vanuit D66 wordt geroepen: “Ja, hoe dan wel?!”

Reuderink: “Het is de algemene teneur om bij alle kritiek gelijk te roepen ‘heb je een alternatief?’ Dan gaat het nu om dit, maar gaat het bij een volgende spreker om iets anders.”

Burgemeester Cor Lamers (CDA): “Ik denk dat u elkaar aan het beleren bent hoe je politiek in de raad moet voeren en daar wordt verschillend over gedacht, volgens mij.”

Bij D66 wordt het dispuut toegeschreven aan ‘een verschil tussen inhoud en populisme.’

1 reactie op “OUDERENPARTIJ SCHIEDAM WAST D66 DE OREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *