Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OUDERENPARTIJ SCHIEDAM STELT DURE VRAGEN ZONDER DOEL’

SCHIEDAM- De OuderenPartij Schiedam (OPS) krijgt het verwijt teveel schriftelijke vragen te stellen aan het stadsbestuur, maar Maarten Reuderink, fractievoorzitter van de OPS, lijkt zich niet erg druk te maken over die beschuldiging. Zijn politieke opponenten van Progressief Schiedam (PS) hebben donderdag een video online gezet waarin de OPS-voorman wordt verweten dat hij vooral vragen stelt zonder doel.
De eerste man van de OPS laat desgevraagd een inhoudelijke reactie op de video achterwegen. Hij heeft de video ook niet direct bekeken. Reuderink: ‘Volgens mij heeft niemand mij (nog) naar een reactie gevraagd; dus dat was niet aan de orde.’

In de bewuste video is te zien hoe PS-raadslid John Maris een briefje schrijft aan Reuderink. De fractievoorzitter van de OPS krijgt te horen van Maris: “Ik wil jou erop wijzen dat jij in de afgelopen 2 jaar ter waarde van ongeveer 10.000 Proosjes aan schriftelijke vragen gesteld hebt. Elke schriftelijke vraag kost de gemeenschap veel geld. Jouw vragen kosten meer per maand dan dat jij aan raadsvergoeding ontvangt. Ik kom tot deze berekening door jouw meer dan 150 schriftelijke vragen te vermenigvuldigen met 315 euro. Dan kom je bijna op 50.000 euro uit. En natuurlijk mag elk raadslid schriftelijke vragen stellen. Sterker nog, dat is een uitstekend instrument dat je kunt inzetten als raadslid.”

Bij PS denkt men wel te weten wat hier achter steekt. Maris: “Als ik zo eens terugkijk naar jou schriftelijke vragen, wek je bij mij de indruk dat in ieder geval een deel van jouw vragen gesteld zijn zonder een bepaald doel voor ogen te hebben. Het lijkt erop dat je deze vragen vooral stelt om op bijvoorbeeld Facebook, aan je achterban, te kunnen laten weten dat je vragen hebt gesteld. Of dat je jouw vrienden van de populistische nieuwssite wil paaien met extra advertentie-inkomsten en daarmee exposure voor jouzelf.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘OUDERENPARTIJ SCHIEDAM STELT DURE VRAGEN ZONDER DOEL’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *