Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDEREN HUIVERIG VOOR WONING VEILHEIDSRISICOGEBIED SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ouderen beschouwen de buurt van nieuwbouwproject ParkEntree op de Parkweg in Schiedam-Nieuwland als onveilig. Ook vinden belangstellende bewoners de afstand tot het dichtstbijzijnde winkelcentrum erg groot. D66 wil weten hoe het gemeentebestuur omgaat met deze zorgen.

Het college van B en W stelt dat het veiligheidscijfer in Nieuwland al jaren een stijgende lijn laat zien. Onvermeld blijft dat de wijk recent weer is aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege het hoge aantal geweldsdelicten. Huidige bewoners rond ParkEntree hebben herhaaldelijk om cameratoezicht gevraagd ter bestrijding van openlijke drugshandel in de buurt.

Signalen van de makelaar zijn dat van de bestaande nieuwbouw in de omgeving van ParkEntree zeer weinig te koop komt. ‘Deze mensen wonen er naar grote tevredenheid. Van de bijna vijftig koopwoningen in het project ParkEntree is op dit moment 85% verkocht of met een optie tot koop’, laat het stadsbestuur weten.

Tegen senioren die opzien tegen de afstand tussen de Parkweg en winkelcentrum Nolenslaan zegt het gemeentebestuur: ‘supermarkt Plus is te bereiken in 7 minuten lopen. En wanneer mensen dit een te grote afstand vinden dan doen zij er verstandig aan naar een andere locatie te kijken dichter bij voorzieningen.’

Overigens was de betreffende supermarkt al eens landelijk nieuws vanwege twee overvallen in korte tijd: In januari en in december 2015. De Mgr. Nolenslaan kwam daarnaast ook in het nieuws door inbraken en geweldsincidenten, waarbij onder anderen klanten werden afgetuigd . Desondanks verwierf het winkelcentrum in Schiedam-Nieuwland vorig jaar september een derde ster die hoort bij het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *