WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDE MOORD SCHIEDAM (1993) OPNIEUW IN SCHIJNWERPERS

SCHIEDAM- Wie schoot in 1993 Helio Stewart uit Schiedam dood? Vanavond staat deze vraag centraal in een speciale thema-uitzending van Bureau Rijnmond. Help de vrouw van Stewart eindelijk duidelijkheid te krijgen.

Het is bijna 26 jaar geleden, maar zijn vrouw heeft er nog dagelijks verdriet van. Niet alleen mist ze Stewart nog iedere dag, ze leeft nog steeds in angst voor de mensen die dit gedaan hebben. “Nabestaanden verdienen duidelijkheid en gerechtigdheid. Ook na bijna 30 jaar. Juist na 30 jaar.”, zegt coldcaseteamleider René Bergwerff. Vnaavond wijdt het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond een speciale thema-uitzending aan deze coldcase.

Een coldcase oplossen na zoveel tijd, het kan. Vorig jaar boekte het coldcaseteam nog een groot succes in de moorden op verslaafden. “De techniek is nu beter, maar ook voor getuigenissen kan tijd soms juist in positieve zin helpen”, licht Officier van Justitie Moniek Luijpen toe. “Vriendschappen en familiebanden kunnen veranderd zijn waardoor dingen anders liggen, soms is iemand geëmigreerd, overleden waardoor je je vrijer voelt of misschien zit een persoon waarover je wilt verklaren toch al vast voor een ander feit. Dat kan helpen.
Daarnaast vind ik het een belangrijk signaal naar de criminelen van nu”, zegt Bergwerff. “Laat ze zich maar realiseren dat wij niet loslaten. En als we je niet op korte termijn pakken, dan nog kan je over 30 jaar van ons zijn.”

De uitzending van Burau Rijnmond die vanavond wordt uitgezonden is de eerste van een nieuw seizoen en staat geheel in het teken van de liquidatie van Helio. Helio, toendertijd 34 jaar, reed de avond van zijn dood met een vriend van Rotterdam naar Schiedam. Het is maandagavond 6 december 1993. Rond 21.00 uur zet hij de vriend af op de hoek van de Stephensonstraat en de Professor Kamerlingh Onneslaan in Schiedam. De vriend loopt naar de Kamerlingh Onneslaan. Hij hoort een aantal schoten vanuit de richting waar Helio de auto geparkeerd heeft. De vriend van Helio ziet een man in een auto stappen en zonder verlichting wegrijden. Later blijkt dat Helio Stewart is neergeschoten. Helio had een partner en een kind. Zij leven al 25 jaar met de vraag: Wie heeft Helio doodgeschoten en waarom? Kunt u ze aan antwoorden helpen?

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *