Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-WETHOUDER VRAAGT 249.000 EURO VOOR PAND SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De Schiedamse oud VVD-wethouder Fahid Minhas heeft het pand in de Pascalstraat te koop gezet.

In 2017 verwierf Minhas de woning, samen met nog vier panden, van de erven Bek voor 350.000 euro. De aanschaf voor het huis in de Pascalstraat heeft de oud-wethouder daardoor zo’n 70.000 euro gekost. De huidige vraagprijs bedraagt nu 249.000 euro k.k. Nadat de laatste huurder is vertrokken is de woning in de afgelopen maanden gerenoveerd.

Tot twee maal is vanuit het stadskantoor gepoogd publicaties van Waterweg Actueel, over de vastgoedhandel van Minhas in Schiedam, offline te krijgen. Gedreigd werd met juridische stappen. (8 december en 24 maart: ‘… dan zullen wij de juridische stappen die inmiddels worden voorbereid doen doorzetten’).

De handel in panden is niet verboden, maar rijmt niet met wat Minhas als wethouder altijd heeft gepredikt. Hij sprak zich bij herhaling uit tegen professionele beleggers (met meer dan 5 panden). Als wethouder bezat Minhas tot vorig jaar zomer 7 panden in Schiedam, waaronder het object in de Pascalstraat. Minhas valt in de categorie ‘professionele investeerder’ volgens de definitief van de gemeente, zoals vastgelegd in de nota: ‘Aanpak Woonoverlast, Evaluatie 2019’.

Door beleggers, met meer dan 5 panden, zouden Schiedamse starter worden uitgesloten voor de aankoop van een eerste woning. De markt voor panden tot zo’n 180.000 euro is beperkt. Volgens het gemeentebestuur, waar Minhas onderdeel van uitmaakte, tot hij in maart vertrok naar de Tweede Kamer, zijn professionele investeerders een probleem op de woningmarkt van starters.

Zie ook:

Ook vragen rond aankoop prive-woning wethouder Schiedam

Wethouder Schiedam had meer dan 7 woningen op zijn naam

Schiedamse VVD-wethouder verkoopt aan huisjesmelkers

‘Kopers panden wethouder Schiedam geen huisjesmelkers’

Kanttekening bij verkoop kluspanden Schiedam-oost

Wantrouwen huizenbezit wethouder Schiedam

Stilte rond handel in vastgoed wethouder Schiedam

4 reacties op “OUD-WETHOUDER VRAAGT 249.000 EURO VOOR PAND SCHIEDAM-OOST

  1. Bedankt voor dit artikel, zo zie je maar weer alle regels gelden voor iedereen behalve voor degene die de regels propagamdeerd. Maar goed hij zit nu in de 2e kamer en ja zijn loon is nu maar ruim een ton, moet hij toch op één of andere manier aanvullen

  2. Wel jammer ook deze woning zal wel niet voor een starter zijn, mijnheer Minhas: “geef het goede voorbeeld” zou ik zeggen.

    1. Het goede voorbeeld is het zeker niet, maar er is nog nooit een wet geweest die het verbiedt om iets te kopen en later weer te koop te zetten. Pechtold heeft zelfs een huis ,,gekregen”.Ik ken geen mensen die huizen weggeven hoor, dus daar heeft vast iets smerigs tegenover gestaan. Ons koningshuis schijnt ook niet vies te zijn van dergelijke handeltjes of steekpenningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *