WATERWEG ACTUEEL

OUD-WETHOUDER (PvdA) SCHIEDAM KLAPT UIT DE SCHOOL

OUD-WETHOUDER (PvdA) SCHIEDAM KLAPT UIT DE SCHOOL

SCHIEDAM- In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zal oud-wethouder Chris Zijdeveld (PvdA) op veler verzoek een vervolg geven aan zijn lezing van verleden jaar waarin hij een openhartige blik achter de schermen gaf van 20 jaar Schiedams wethouderschap (1974 – 1994). 

Het was een roerige periode waarin tram en metro naar Schiedam kwamen, de stadsvernieuwing werd gestart, duizenden woningen werden geïsoleerd, Schiedam voorop liep bij het ontwikkelen van energiezuinige nieuwbouw en waarin de herontwikkeling van het centrum een boost kreeg, na de sloop die had plaats gevonden en nadat Schiedam zich had vrijgemaakt van het wurgcontract met de bouwgigant Bredero die een stadscentrum voor een stad met 120.000 inwoners had willen bouwen.

Zijdeveld was niet bang voor onorthodoxe maatregelen. Het meest bekend werd zijn benoeming van de brandweercommandant als tijdelijk museumdirecteur die orde op zaken moest stellen. Het bleek achteraf een gouden greep te zijn geweest.

De oud-wethouder heeft aangekondigd dat hij zijn ‘consequent volgehouden lijn van opvolgers niet voor de voeten lopen’ zal voortzetten. Hij zal dus grotendeels uit de school klappen uit zijn eigen periode.

Maar desgevraagd heeft hij beloofd wel in te gaan op projecten waar hij vindt dat ingezette lijnen mooi zijn doorgetrokken en waar ze ongelukkig zijn afgebroken en kansen zijn verknald.

Het belooft dus een spannende middag te worden, op 18 februari om 15.00 uur in Jeneverie ‘t Spul op de Hoogstraat 92 in Schiedam.

Webradio Torpedo

februari 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *