Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-WETHOUDER (D66) SCHIEDAM REAGEERT OP MAROKKANENRELLEN

SCHIEDAM- ‘Maar wat gaan we er nu aan doen?’ Die vraagt legt de Schiedamse oud-wethouder Marcel Houtkamp (D66) op Twitter voor aan Farid Azarkan, Denk-fractievoorzitter in Tweede Kamer. Azarkan laat zich tegen middernacht (alsnog) kritisch uit over de rellen door Marokkanen in de diverse steden.

Azarkan: ‘De avond is triest geëindigd. Kansloos dat er niet gewoon feest gevierd kan worden. Misdragingen, rellen en vernielingen zijn onacceptabel. Belachelijk dat onze hulpdiensten hier in een aantal steden voor moesten uitrukken.’

Ook auteur Abdelkader Benali krijgt te maken met Houtkamp. Benali: ‘Extreem-rechtse politieke tuig met stoeltjes in de Kamer is er meteen als de kippen bij om hooliganisme van Marokkanen voor de eigen racistische agenda te gebruiken. Houtkamp: ‘Leg me dan eens uit waarom ze er er zo’n zooi van maken. Ik begrijp dat echt niet.’

Volgens politievakbond ACP hoeven mensen zich de komende week niet af te vragen waarom er nog minder politie beschikbaar is. De politie heeft, zo stelt de bond, nu de handen vol om de orde te herstellen. Daarna weken lang de handen vol vanwege de afwikkeling van het strafrechtelijk onderzoek.

7 reacties op “OUD-WETHOUDER (D66) SCHIEDAM REAGEERT OP MAROKKANENRELLEN

  1. Marcouch, Aboetaleb, Kuzu, Azarkan; eigenlijk vinden ze het meedoen met het politieke circus in Nederland hartstikke leuk, maar ze krijgen altijd snel last van hun eigen achterban. En de opa van Benali heeft olv Franco tijdens de Spaanse Burgeroorlog olv de Spanjaarden in hun eigen huizen afgeslacht, maar daar praat hij liever niet over. En wat betreft die ex D66 Wethouder: stop maar met dat gejank want D’66 is natuurlijk een van de allerbelangrijkste veroorzakers van dit hele probleem!

  2. Deze persoon “moradbaddaou” verwoordt het goed op Twitter. Door een aantal van deze dwazen wordt weer een hele groep in een kwaad daglicht gezet. In mijn omgeving heb ik veel met mensen uit de Marokkaanse gemeenschap te maken zij veroordelen dit gedrag van hun landgenoten en geven aan dat het goed zou zijn dat het straffen voor dit soort gedrag hoog ingezet wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *