Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-DIRECTEUR DSW SCHIEDAM BEPAALT WAT ‘NEPNIEUWS’ IS

SCHIEDAM- Chris Oomen (73), de oud-directeur van de Schiedamse zorgverzekeraar DSW, heeft persbureau ANP gekocht, omdat hij zich zorgen maakt over wat hij noemt ‘nepnieuws’. Oomen (geschat vermogen 900 miljoen euro) laat in de Volkskrant weten wat hij onder ‘nepnieuws’ verstaat (nieuws dat zijn werkelijkheid ontkent).

Oomen vindt dat Donald Trump – de laatste democratisch gekozen president van de USA – onvoldoende is aangepakt door de media. De oud zorgverzekeraar meent ook te moeten waarschuwen voor Thierry Baudet. Oomen in de Volkskrant: ‘Ik vind de vrijheid die men zich in onze democratie permitteert, soms veel te ver gaan. Vrijheid van meningsuiting mag een groot goed heten, het is in zekere zin ook gevaarlijk, het brengt instabiliteit in een samenleving.’

Per 1 juni 2019 stopte Oomen, na 32 jaar, als bestuursvoorzitter van DSW. Oomen stond in 2006 aan het roer toen ook het voormalige Schiedamse ziekenfonds werd vervangen door de basisverzekering Curatieve Zorg, uitgevoerd door particuliere zorgverzekeraars. Op dat moment werd het Schiedamse ziekenfonds omgevormd tot de landelijk werkende zorgverzekeraar DSW.

6 reacties op “OUD-DIRECTEUR DSW SCHIEDAM BEPAALT WAT ‘NEPNIEUWS’ IS

 1. “Vrijheid van meningsuiting mag een groot goed heten, het is in zekere zin ook gevaarlijk, het brengt instabiliteit in een samenleving.”
  Instabiliteit begint waar de één meer recht van spreken meent te hebben dan een andere Mr Oomen.
  En Trump is juist meer aangepakt dan anderen, juist door hypocriet links (zoals de Volkskrant in NL).
  Vooral links meent het alleenrecht te hebben op een mening. Iedereen met een andere mening die niet strookt met die van hun mag met elke methode worden gemuilkorfd.
  Hoe democratisch toch Mr Oomen, en juist DAAROM heeft de wetgever besloten dat wij zijn beschermd tegen mensen als u Mr Oomen, en wij gelukkig nog steeds recht hebben op een vrije meningsuiting.

  NB: Ik had u altijd zeer hoog zitten, maar na deze actie en uitlatingen komt het vrees ik niet meer goed….

 2. Wat een onzinnig artikel van Waterweg Actueel.
  Er wordt namelijk in gesteld dat Trump de laatst democratisch gekozen president van de VS is. Dus dat Biden niet eerlijk gekozen is.
  Dit Is een pertinente leugen , dat weet Uzelf ook wel.
  Dus stop met het verspreiden van die onzin, U maakt zichzelf belachelijk.

  1. Volg jij alleen de mainstream media? Volgens het ANP hebben 80 miljoen Amerikaanse kiezers voor de seniele Joe Biden gekozen… meer stemmen dan Obama in zijn gloriejaren. En dat zonder ook maar enig moment echt campagne te hebben gevoerd. (LOL!)

   ‘s Nacht werd het stemmentellen ‘plotseling’ stilgelegd en toen daarna werd geteld kwamen er ‘opeens’ ladingen stemmen voor alleen Biden binnen. Stemmen per computer die via Venezuela werden afgehandeld, stemmen per post van mensen die al jaren zijn overleden… En bij alle stemmingen voor regionale besturen wonnen de republikeinen – tijdens dezelfde verkiezingen – met ruime meerderheden…

   Links is heel goed in dit soort praktijken, kijk alleen maar naar Nederland daar zit het op alle strategische plekken.

   Er zijn simpelweg teveel dingen gebeurd die niet direct te verklaren zijn. Een logisch gevolg daarvan is onderzoek. Het feit dat de democraten incl. media en big tech daar niets voor voelen en het zelfs actief tegenwerken, is voor mij genoeg bewijs. We gaan het zien.

   Zou je overigens teleurgesteld zijn in de democraten als er toch bewijzen van grootschalige fraude boven tafel komen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *