WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERKENNER BBB BIJ WATERSCHAP

VLAARDINGEN- Bij het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de Vlaardingse oud-burgemeester Bert Blase aan de slag als verkenner voor de vorming van een nieuw Dagelijks Bestuur. Bij de verkiezingen van 15 maart werd de BoerBurgerBeweging (BBB) in Delfland met afstand de grootste.

De partij van lijsttrekker Nieske Dijkshoorn behaalde met ruim 15% van de stemmen vier zetels in het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap. Ook Robert Tieman uit Rotterdam, Marc Weterings uit Rijswijk en Daan Siskens uit Maassluis weten zich verzekerd van een plek in het waterschap. Op donderdag 23 maart is de uitslag officieel door Delfland bekendgemaakt.

BBB heeft direct als winnaar van de verkiezingen het voortouw genomen bij het formatieproces. Als eerste stap heeft zij een verkenner aangetrokken, die met alle gekozen partijen het gesprek aangaat. Blase uit Papendrecht heeft deze taak op zich genomen. Hij was al eerder verkenner in Alkmaar, Vlaardingen, Bergen en Molenlanden en burgemeester – voor de PvdA – in Vlaardingen, Alblasserdam en Heerhugowaard. Hij is ook goed bekend met het werk van de waterschappen. Nieske Dijkshoorn: “Wij zien met veel vertrouwen zijn gesprekken voor een nieuw Dagelijks Bestuur van Delfland tegemoet. Er liggen grote uitdagingen, zoals de stijgende tarieven, de haperende waterkwaliteit en de bouw van een nieuwe rioolwaterzuivering in Vlaardingen. Wij zijn dan ook blij en dankbaar, dat zoveel kiezers in het gebied dit belangrijk vinden en ons daarom hebben gesteund.”

BBB zet zich in voor een doelmatige uitvoering van de wettelijke taken van Delfland, waarbij haalbaarheid en betaalbaarheid voorop staan. Meer info: boerburgerbeweging.nl/waterschappen en Facebook: BBB Hoogheemraadschap van Delfland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *