Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘NOOIT PROBLEMEN MET VUREN’

VLAARDINGEN- De vreugdevuren in Vlaardingen gelden voor oud-burgemeester Bert Blase (PvdA) als goed voorbeeld van een uitstekende aanpak en organisatie.

Blase heeft woensdag openlijk gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in Den Haag. Hij belooft als burgemeester van Den Haag de oudejaarsvuren op het strand weer toe te staan. Blase (in Trouw): ‘Jazeker. Ik heb tijdens mijn burgemeesterschap in Vlaardingen laten zien dat dit mogelijk is, mits er een goede organisatie van inwoners is en een hechte samenwerking met politie en brandweer. Inclusief duidelijke afspraken, natuurlijk.”

De huidige Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) denkt daar heel anders over. Hij heeft deze week nog laten weten dergelijke vuren niet meer te tolereren. Eenhoorn: ‘We bestedingen dan ook het beleid om geen ontheffingen meer te verlenen voor de vreugdevuren en blijven hierin samen optrekken met de politie. Afhankelijk van de landelijke en regionale lijn ten aanzien van vuurwerk gaan we bekijken of er een alternatief geboden moet worden. Uiteraard staan we open voor initiatieven van inwoners om een gezellig samenzijn te organiseren.’

Onder het bewind van voormalig burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) zijn de vreugdevuren in 2018 verboden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *