Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ORGANIST DOMKERK SPEELT VANAVOND IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Organist Jan Hage, van de Domkerk in Utrecht, speelt vanavond in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam. Het orgelconcert is onderdeel van de reeks Zomeravond orgelconcerten.

Hage (1964) verzorgt in Utrecht wekelijks het kerkelijk orgelspel. Bestaande uit het klassieke repertoire en improvisaties, waarmee hij op eigentijdse en vaak verassende manier bijdraagt aan de liturgie. 

De Utrechtse organist geeft veel concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek in Utrecht. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Daarna studeerde hij twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région in Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix ‘à l’unanimité du jury’. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te in Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. 

De kerk in Schiedam gaat vanavond open om 19.30 uur.
De introductie van de organist start om 20.00 uur.
Het concert begint 20.15 uur.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *