Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ORGANISATIE SLAG BIJ VLAARDINGEN 1018 ZOEKT U!

VLAARDINGEN- In 2018 viert en herdenkt Vlaardingen het 1000-jarig jubileum van de Slag bij Vlaardingen. Wie meer wil weten over de voorbereidingen en belangstelling heeft om mee te doen in 2018, is vanavond welkom tijdens een informatiebijeenkomst van 20.00 tot 22.00 uur (inloop 19.30 uur) in zaal de Harmonie van de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg 51.

Vanavond presenteren diverse initiatiefnemers hun plannen voor activiteiten en festiviteiten in 2018. Re-enactmentgroepen uit heel Europa hebben bijvoorbeeld het geplande middeleeuwse kampement op 9 en 10 juni 2018 in de Broekpolder al in hun agenda’s genoteerd. Ook een spannende historische roman over het Flardinga van 1018 en het Vlaardingen van 2018 ligt klaar om uitgegeven te worden. Het initiatief om het Tapijt van Vlaardingen te gaan borduren heeft al veel vrijwilligers geworven en het plan voor de uitvoering is in de maak. Zo zijn er meer grote en kleine initiatieven die vanavond voor het voetlicht komen.

Op het programma staat verder informatie over hoe Vlaardingse inwoners en instellingen en andere enthousiastelingen kunnen meedoen in 2018. Mensen kunnen bijvoorbeeld als vrijwilliger een steentje bijdragen, maar ze kunnen ook zelf een activiteit organiseren die in het programma een plekje krijgt. In dat geval zijn er volop mogelijkheden voor gezamenlijke promotie en is er kans op een financieel steuntje in de rug van de gemeente. Tijdens de avond kunnen de aanwezigen hun historische kennis testen en meedoen met een Vlaardingen-1018-QUIZ. Vergeet daarvoor niet een mobiele telefoon of tablet mee te nemen.

1 reactie op “ORGANISATIE SLAG BIJ VLAARDINGEN 1018 ZOEKT U!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *